Live: extra raad over ontruiming Rob Scholte Museum

21

21 REACTIES

 1. De gebiedsverboden voor Scholte en Nihot -ze mogen niet meer in het hele stadscentrum komen- zijn compleet ondergesneeuwd in dit drama. Zelfs als je Scholte en Nihot haat, dan moet je in alle objectiviteit toch vaststellen, dat beiden geen vlieg kwaad doen. Scholte lukt dat zelfs niet vanuit zijn rolstoel. Ik hoop dan ook, dat beiden dit -in het belang van ons allemaal- tot de bodem gaan uitvechten. Bezwaarschriften commissies zijn zelden of nooit onafhankelijk, maar ik kan kan me niet voorstellen, dat de bestuursrechter in Alkmaar dit schandelijke gebiedsverbod pikt.

  • Word je zelf nu ook niet verschrikkelijk moe van de steevast zelfde antwoorden, die onder elk bericht omtrent scholte steeds maar weer plaatst?…. Steeds het er weer bijhalen dat het in het geval van Scholte altijd maar gaat om die, zielige man in die rolstoel die slachtoffer is geworden van alles en iedereen. (van Helderse politiek tot de landelijke politiek, tot aan het gerechtshof aan toe).
   Scholte is geen slachtoffer! Hij heeft geprobeerd om alles te krijgen, en dat voor een appel en een ei, en die gok heeft nu verkeerd uitgepakt. Gokken heeft nu eenmaal risico’s, niet gaan huilen dan als je verliest.

   Als deze man zo groot is als gezegd word, en zijn museum een ware publiekstrekker, dan zullen er vast en zeker gemeentes op dit moment in de rij staan hem in hun stad te verwelkomen. Laat hem lekker daar heen gaan dan, want Den Helder heeft geen behoefte aan de zoveelste fantast die zichzelf wilt gaan verrijken ten koste van Den Helder.

   De heer Scholte heeft ons, de inwoners van de stad, onwijs veel geld gekost met kunstje om dat pand zichzelf toe te kunnen eigenen. Dit kun je ontkennen, en dit zal je ook doen, maar dit zijn de feiten. (feiten zou je je overigens in deze zaak ook is moeten verdiepen, ipv. de woorden van de fantast, maar goed dit soort fantasten weten mensen natuurlijk perfect om hun vingertje te winden, een kunst die een oplichter meester is!)

   Groetjes!

 2. Walgelijk hoe die gladde Schuiling in de rol van slachtoffer de emoties ging bespelen en hoe het klootjesvolk erin trapt. Kon daarbij dankbaar gebruik maken van een oerstomme zet van Scholte, die anonieme brief.

 3. Goed nieuws! Den Helder raakt vanavond niet een, maar twee van de grootste ploerten uit zijn geschiedenis kwijt. Nu moet het verder dus wel goed gaan met onze stad….Ik stop verder met het volgen van de Helderse politiek en ik ga nooit meer stemmen. Koen Schuiling verwijt ik relatief weinig. Hij is gewoon verslaafd geraakt aan het gevoel dat hij iedereen te slim af is, dat is alles. Maar die raad, wat een domme schaapskudde. Niet te geloven gewoon. Ik sluit niet uit, dat ik hier een doodenkele keer nog wat post, maar veel last zult u van mij niet meer hebben. De velen van u die mij via de N9 of d N99 de stad uit wilden hebben moet ik teleurstellen, ik vertrek niet naar Zwolle, maar ga vanuit Julianadorp kijken hoe de boel instort. Dat zal nog wel heel even duren, maar de ineenstorting is onvermijdelijk geworden. Den Helder is niet meer te redden. Het ga u allen goed! Met gemeend hartelijke groet, Dick Berts.

  • Een goed en juist besluit Dick! Hopelijk meen je het ook echt dit keer en zal je niet zoals zoals velen politici er weer op terug komen. Geniet verder van je leven , het ga je goed.

  • beetje reactie als een klein kind, als hij z’n zin niet krijgt en eens ‘nee’ te horen krijgt, loopt ie stampvoetend weg en gaat hij verderop zitten mokken…..

 4. Moeten we nu medelijden hebben met meneer Schuiling omdat hij zo’n zwaar leven lijdt als burgemeester? Omdat mensen hem beschuldigen en verwijten wanneer iets niet naar wens gaat in de stad waar hij de symbolische leiding voor heeft? Meneer Schuiling heeft bewust gekozen voor zijn beroep, helaas hebben de bewoners van Den Helder niet bewust gekozen voor zijn rol in ons bestuur en toch moeten wij het maar slikken en het ermee doen. Indien de kwestie van corruptie te vaak door verscheidene in Den Helder wordt benoemd zou men denken dat het een signaal afgeeft en in plaats van met voorgekauwde en ingestudeerde woorden, juist met acties het tegendeel bewijzen. Dit schandaal is maar een enkele druppel in een enorme emmer van corrupte acties vanuit de gemeente, een voor een gekocht met een mooie einde jaars bonus en een flinke fles wijn of champagne. Het moge toch ondertussen duidelijk zijn voor de heer Schuiling dat hij toch meer in actie moet gaan komen om MET de inwoners van Den Helder de stad op te knappen, luisteren naar het volk en niet naar de luxe. En als hij niet tegen de kritiek kan heeft hij helaas de verkeerde functie gekozen, de politiek kan nimmer zonder kritiek. You can either deal with it or beat it.

 5. Tijdens deze raad bleek maar weer eens dat VVD, CDA, D66 en de PvdA geen aparte partijen zijn, maar onderdeel van een allesoverheersend partijkartel die het altijd met elkaar eens is. Die zijn niet in voor verbinding of samenwerking maar alleen uit op dominantie. Net zoals in alle vorige collegeperiodes .

 6. Dat laatste viel mij ook het meest op, geheel verschillende partijen met exact dezelfde mening, dat zie je toch nooit?

 7. Wanneer op zo’n avond mensen wel een keer of tien met klem gaan ontkennen dat Den Helder niet het Palermo aan het Marsdiep is. Dat Den Helder geen bananenrepubliek is, men hier niet corrupt is en er geen sprake is van kartelvorming. Dan geeft dat wel te denken!

 8. Waarmee Schuiling maar weer eens zijn ongeschiktheid voor het leiderschap heeft aangetoond. Ik vraag me af waarom ik dat als lid van de vertrouwenscommissie niet heb gezien.

  • Daar komt Prins weer eens in de lucht. Een man die zichzelf graag hoort spreken en preken. De raadsvergaderingen waren een complete “one man show” toen hij nog in de raad zat. Gelukkig hadden we toen al de digitale vluchtweg zodat je niet het hele verhaal hoefde te volgen. Ik denk dat hij Dick Berts gaat vervangen.

   • Beste Optimist,
    Dick Berts is niet te vervangen.
    Helaas is hij op dit reactieforum op een vuile manier weggepest en dan vooral door personen welke niet onder hun eigen naam durven te reageren.
    Hopelijk gaat dat de heer Prins niet overkomen anders gaat dit een reageerclubje verworden tot alleen maar ja knikkers betreffende het college en de raad.

  • Psychopaten weten uitstekend onder de radar te blijven en het kwartje valt bij de kudde – aan wie ‘leiding’ gegeven wordt – pas als het te laat is m’n beste Roel Prins.

 9. Citaat Burgemeester: “Het beeld leeft dat de burgemeester tot ontruiming heeft besloten, dat is niet het geval.” (einde citaat)
  Feit: De deurwaarder voert op basis van een gerechtelijke uitspraak deze ontruiming uit.
  Vraag: Wie heeft hem dan opdracht gegeven?
  Overweging: Vreemd dat niemand in deze extra raadvergadering toelichting op dit punt heeft gevraagd.

 10. Inmiddels staan de kunstminnende steden die wél weten dat Rob Scholte onze belangrijkste postmodernist is, in de rij om zijn museum met open armen te ontvangen… Maandag was ik aanwezig bij de raadsvergadering en keek naar de raadsleden: ik vermoed dat zeker de helft nog nooit van de kunststroming postmodernisme hebben gehoord! Kijk, en daarom zal Den Helder voor eeuwig het landelijke lachertje blijven…

  • nou dan is er toch geen probleem meer voor Scholte, hij kan zo naar een kunstminnende stad zijn geknutsel weer voortzetten zonder gemekker, even openstaande rekeningentjes betalen daarna door de deurwaarder in opslag genomen werkjes terugvragen en museum kan zo open

Comments are closed.