Muzikale en visuele prikkels tijdens taptoe

0

Den Helder – Ter ere van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander vond donderdagavond de Marinetaptoe plaats in Den Helder. Onder leiding van de chef-dirigent van de Marinierskapel, Arjan Tien, presenteerden de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers de taptoe.

Het evenement vond plaats op het exercitieterrein achter het Marinemuseum in Den Helder, de voormalige Rijkswerf Willemsoord. De taptoe bevatte naast een openingsmars, ceremoniële momenten zoals tamboer-roffels en het Gebed van Bortniansky. Het publiek werd niet alleen muzikaal geprikkeld, maar ook visueel. Toeschouwers werden naast de muziek getrakteerd op een bewegende choreografie op speciaal gearrangeerde klassieke en marsmuziek.

Het was de Nederlandse première van deze taptoe. Vorige week was de taptoeshow te bewonderen in Noorwegen, waar werd deelgenomen aan de Norwegian Military Tattoo Parade in Oslo. De taptoeshow zal dit seizoen uitgevoerd worden op grote militaire taptoes zoals de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam in september.