DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuwedieper Bruul wint Marinestad Open

Den Helder – Richard Bruul heeft op imposante wijze het darttoernooi Marinestad Open 2018 op zijn naam geschreven. Het druk bezochte toernooi werd in de vertrouwde Marine Onder Officieren Club (M.O.O.C.) gehouden.

In de halve finale moest hij eerst zien te winnen van Sven Helvrich, om vervolgens in de finale Rick Vos af te troeven. En zodoende ging de prestigieuze titel naar de rasechte Nieuwedieper, en bleef de grote trofee voor het eerst in Den Helder. Winnaar van MO 2016 en 2017 Daniel Brouwer werd reeds door halve finalist Kevin Visser in de achtste finale uitgeschakeld en kon zodoende niet voor de derde keer de eindoverwinning naar zich toe trekken en de grote trofee definitief mee naar Lelystad nemen. Kevin Visser werd op zijn beurt door finalist Rick Vos uitgeschakeld.

Marinestad Open 2018 begon, zoals altijd, met het koppeltoernooi waar een verassend eindresultaat tot stand kwam. In de vorige editie wonnen Melvin van Stralen en Rick Vos het koppeltoernooi, dus waren alle ogen dit jaar op hen gevestigd. Deze twee mannen konden goed met de druk omgaan en mochten zich ook dit jaar tot winnaars kronen. Een formidabel resultaat, omdat het koppeltoernooi -evenals het singletoernooi – een hele sterke bezetting had. Maar de grootste verassing was dat de Helderse dames Sandra Otgaar en Leonie Jansen konden doordringen tot de halve finales. Helaas verloren de dames deze van latere winnaar Melvin van Stralen en Rick Vos, maar ze toonden zich in de troostfinale als ware amazones en wonnen van Jeroen Samuels en Erik Hermans. Zodoende werd een mooie 3e plaats behaald.

In totaal telde het toernooi 47 koppels en 85 single deelnemers.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: