Ontruiming museum is ‘culturele kapitaalvernietiging’

55

Den Helder – Hij wilde dolgraag blijven, moest afgelopen week toch het voormalig postkantoor uit en zelfs de stad verlaten, maar was toen nog heel overtuigend: Den Helder is nog niet van me af. Maar een paar dagen na de start van de ontruiming laat Rob Scholte in het NPO1 tv-programma 1Vandaag weten: “Men wou mij niet, men wil mij niet en ze gaan me nu ook niet meer krijgen.” Alsof hij klaar is met Den Helder.

Scholte ‘woont’ op dit moment in een hotel in Zwolle. “Belazerd tot op het bot, van A tot Z”, zo kijkt Scholte terug op zijn ‘relatie’ met de gemeente. Hij ziet burgemeester Koen Schuiling nog steeds als de kwade genius achter het geheel. 1Vandaag omschreef Scholte als een internationaal gerenommeerd kunstenaar, in de jaren tachtig en negentig een van de meest succesvolle van Nederland.

“Culturele kapitaalvernietiging, dat is wat Den Helder deze week heeft gedaan ten aanzien van Scholte en het museum”, stelt Ralph Keuning, directeur van museum De Fundatie in Zwolle. “In mijn beleving had Den Helder hier voor een appel en een ei een museum kunnen hebben dat heel erg kon gaan bloeien en dat een verrijking kon zijn voor Den Helder en voor Noord-Holland.”

55 REACTIES

 1. Wat ik Koen Schuiling nooit zal vergeven; Dat hij Rob Scholte een zwaar invalide kunstenaar zonder benen, die toestemming had om met zijn gezin in het oude postkantoor te wonen, zonder pardon dakloos heeft gemaakt. Schuiling heeft geen hart, alleen een glimlach waar iedereen in stinkt.

  • Scholte wilde voor een appel en een ei een museum hebben ipv dat Den Helder voor een appel en een ei een museum had kunnen hebben…..

  • Heb ik al een tijdje op zitten wachten wanneer dit zou worden genoemd, meneer Berts u ben geen knip voor de neus waard met uw uitspraken en informatie, die als het wordt gebruikt plots niet zo bedoeld was, om uw handen in de onschuld te wassen. Denk dat van der Valk Zwolle ook nog wel een kamer voor u heeft.

  • Dick je zou kunnen zeggen dat niemand die gehandicapt is en zorg nodig heeft uit huis mag worden gezet. En toch gebeurt dit iedere dag overal in Nederland. Rob Scholte heeft vanaf juni 2017 de kans gehad om iets te regelen/betalen maar heeft gedacht de adviezen van een aantal mannetjes die raadslid wilde worden op te moeten volgen. Mis gegokt. Hij is verraden door deze mannetjes. En nu zitten er een aantal in de raad. Ik gun Rob een museum maar dan wel op een plek waar het kan. Wonen in een kraakpand is niet wat hem en zijn gezin toekomt. Een aangepaste woning en een mooi museum wel.

   • Ik wist niet dat je ook kon argumenteren. Je kunt de ene vorm van onrecht niet goed praten met de andere. Een Scholtemuseum kan inderdaad niet in Den Helder, op dit punt zijn we het eens. In een bekrompen dorp is geen plaats voor geestelijke ruimte. Wat het kraakpand betreft sla je de plank echt afgrijselijk mis. Scholte is met veel gejuich door de gemeente zelf naar binnen gehaald. Beide partijen hadden de bedoeling om een museum op te richten. Totdat bleek dat Scholte kritisch is…Van kraken is nooit sprake geweest.

  • waarvan werd gedoogd dat hij in het oude postkantoor woonde door er eerst illegaal te gaan wonen waarschijnlijk ingegeven door die andere kunsten maker die illegaal in school 7 woonde en daarna na chantage van de gemeente de oude muziekschool voor een gulden mocht kopen met de toezegging deze te renoveren dat kunstje dacht rob scholte ook uit te kunnen halen maar nu waren ze wakker bij de gemeente hier trappen we niet nog een keer in dus meneer berts haal je kop eens uit scholte zijn reed en aanschouw de echte wereld

  • Dickie, ben je nou zo kortzichtig of doe je alsof.
   Ik wil je uitdagen, stop met het betalen van je rekeningen ( huur en nutsvoorzieningen) kijk even hoe dat werkt.
   Op een moment, na tal van herinneringen en aanmaning zal met trachten er met je uit te komen en een oplossing te zoeken om toch aan je verplichtingen te kunnen voldoen. Wanneer je dit niet wilt of niet in gesprek wil, dan kun je toch niet de situatie laten zoals hij is.
   Dit is de feitelijke situatie dat Scholte de wacht is aangezegd.
   Kom alsjeblieft niet met zijn handicap op de proppen, anders dan zijn gebrek aan realiteitszin.

   Dus Dickie doe jezelf een plezier en ga zsm weg uit Den Helder, ik zou wel graag willen weten waar jij je perfecte habitat gevonden heb

   • Dat is zo bij een energie maatschappij. Maar Scholten had geen contract bij een energie leverancier. De gemeente heeft het contract en betaald de energie. Scholten moest dat aan de gemeente terugbetalen. Maar ….. De gemeente weigerde , ondanks diverse keren vragen , om de eindstanden over wat er gebruikt was te geven. Scholten had deze financiele gegevens nodig voor het maken van een ondernemersplan , wat nodig was voor de aankoop van het pand. Met de weigering, om deze gegevens niet te geven, heeft de gemeente een vies spelletje gespeeld.

  • pffffff……. . . . Dick
   Misschien is er nog kamertje vrij naast die Rob in Zwolle.
   Kunnen jullie, zonder het eeuwigdurende geblaat hier, samen schelden op Den Helder en Koen.
   Scholte zegt zelf dat hij niet terug wil…. Den Helder hoeft die knutselaar niet meer…. case closed.

   • daar wil ik wel 28.70 voor een enkeltje Zwolle voor doneren dan zie ik een beetje oudjes Stadler en Waldorf voor me met het kleine verschil dat deze twee wel humor hebben 😉

 2. Nou, net 1Vandaag gezien, en ik mag de heer Schuiling bij deze feliciteren voor het feit dat hij niet alleen het imago van deze stad, maar ook van de Nederlandse democratie finaal en onomkeerbaar geschaad heeft. Op dit forum heb ik hem wel eens vergeleken met Kim Jung Un (Koen Schui Ling), maar ook dit vergelijk gaat niet meer op aangezien de Noord Koreaanse leider wel inschikkelijk blijkt te zijn, getuige zijn besluit om te stoppen met de bekritiseerde kernproeven en het in gesprek gaan met de Zuid Koreaanse en Amerikaanse president. Jammer, en voordat deze man nog meer schade gaat aanrichten zou het mijn inziens wenselijk zijn dat hij per direct uit zijn functie wordt ontheven. Ook zou dit bevorderlijk zijn voor het vormen van een nieuwe gemeenteraad, want nu loopt dit spaak omdat er personen zijn die hem weg willen, en er zij personen die hem steunen omdat ze eigenlijk verstrikte belangen hebben of anderszins bang voor hem zijn. Ik hoop dat de reportage van 1Vandaag ook de bangeriken kan overtuigen om aanstaande maandag het juiste te doen voor Den Helder, anders wordt het hier net zoals in Turkije.

 3. Ik mag de heer Schuiling bij deze feliciteren voor het feit dat hij niet alleen het imago van deze stad, maar ook van de Nederlandse democratie finaal en onomkeerbaar geschaad heeft. Op dit forum heb ik hem wel eens vergeleken met Kim Jung Un (Koen Schui Ling), maar ook dit vergelijk gaat niet meer op aangezien de Noord Koreaanse leider wel inschikkelijk blijkt te zijn, getuige zijn besluit om te stoppen met de bekritiseerde kernproeven en het in gesprek gaan met de Zuid Koreaanse en Amerikaanse president. Jammer, en voordat deze man nog meer schade gaat aanrichten zou het mijn inziens wenselijk zijn dat hij per direct uit zijn functie wordt ontheven. Ook zou dit bevorderlijk zijn voor het vormen van een nieuwe coalitie, want nu loopt dit spaak omdat er personen zijn die hem terrecht weg willen, en er zijn personen die hem steunen omdat ze eigenlijk verstrikte belangen hebben (bijvoorbeeld vastgoed) of anderszins bang voor hem zijn. Ik hoop dat de reportage van 1Vandaag ook de bangeriken kan overtuigen om aanstaande maandag het juiste te doen voor Den Helder, anders wordt het hier net zoals in Turkije.

 4. Over het hebben van een hart gesproken; Onderin het postkantoor zitten nog schuilkelders. Pas geleden vroeg ik Rob het volgende; Stel dat Den Helder zwaar gebombardeerd wordt en je bent net van plan de deur van je schuilkelder achter je dicht te treken en Koen Schuiling staat ineens voor je neus en smeekt of hij naar binnen mag, wat doen je dan? Rob: “Dan laat ik hem naar binnen. Ten diepste blijft Schuiling altijd mijn broer, hoe afgrijselijk slecht hij mij ook behandelt”.

 5. neemt Ralph Keuning hem nu in z’n museum, hij is toch al in Zwolle, kan hij een enorme publiekstrekker voor een appel en een ei hebben…..

  • Scholte exposeert er al geregeld, en dan loopt het altijd storm, oftewel, deze museumdirecteur weet heus wel waarover die praat.

   • tsja….. en daarom staan , oeps, stonden er dagelijks hele rijen voor dat postkantoor.
    ….zucht

    • Waar haalt u toch dat idee vandaan dat er rijen moeten staan voor een museum om succesvol te zijn? Als dat de indicatie is om een museum dan maar op te doeken mogen het Reddingsmuseum, het Marinemuseum en Fort Kijkduin ook wel opgedoekt worden, daar staan ook geen rijen voor de deur.
     Hoe dan ook, uiteraard weet u het weer beter dan de ervaringsdeskundigen, zoals gewoonlijk.

     • Nu, heb ik toevallig een paar jaar bij èèn door de door u genoemde musea gewerkt , maar wat u nu beweerd is niet helemaal waar. Waar ik gewerkt heb , daar moest men soms het publiek/bezoekers reguleren , daar anders de veiligheid in het gedrang kwam. ( 25 eruit 25 erin ) En dat de gehele dag door. Blijkbaar ontbreekt het u op dat vlak ook aan ervaring.

     • ‘Soms het publiek moeten reguleren’ is iets anders dan ‘dagelijks hele rijen’ beste fFred 😉 Ik weet ook wel dat het in het Marinemuseum af en toe razend druk is, met name tijdens de Marinedagen ..

 6. De directeur van de Fundatie, Ralph Keuning, heeft volkomen gelijk. Een overheid moet kansen bieden aan creatieve mensen, ook in een stad. Waarom moest Rob Scholte acht jaar lang tussen gebroken tegels en asbest een poging tot een beginnend museum doen? Zonder ruimte voor ontwikkeling, en zelfs een handtekening van een wethouder telde opeens niet meer? En die van meneer Tuin telt opeens voor 300%? En de advocaten troffen een deal, die ook niet telde. Het museum kreeg de kans niet en werd met hulp van politie en ME afgebroken. Praten over een paar ton, terwijl er zonder openbaarheid van bestuur 5 miljoen tekort door dit bestuur is veroorzaakt bij de schouwburgverplaatsing. Onbeschaafd en onbeschoft is de actie, vooral ook omdat de burgemeester met de nieuwe gemeenteraad niks te maken had. Zoals hij dat ook niet heeft met verplaatsing coffeeshop, en met verplaatsing ambtenaren. Het is een dictatoriaal patroon, waarbij hij telkens de gemeenteraad inpakt, want die laat zich verbaal vooral overtroeven, keer op keer. Daar moet een einde aan komen. Er zijn mensen die zich vanwege deze partijdige, manipulerende burgemeester niet beschikbaar stellen als kandidaat voor de gemeenteraad. Ja, daar hoor ik ook bij. Ik ben gevraagd, twee keer, maar zou alleen maar gefrustreerd raken door de gespeelde spelletjes. De burgemeester heeft de stad, de nieuwe raad en Rob Scholte beschadigd. Hij heeft nu zelfs zijn kunstwerken in bezit genomen, God beter het. Dat kon ook gebeuren door de ja-knikkers van de coalitiepartijen.

  • De Fundatie? Is dat niet een museum wat met miljoenen subsidie in leven moest worden gehouden?
   Me dunkt dat deze directeur andere zaken aan zijn hoofd behoort te hebben dan iets over onze stad te orakelen.

 7. Rob is bepaald de makkelijkste niet. Toch weet ik zeker dat er ooit een gedenkplaat voor Rob Scholte aan het oude postkantoor bevestigd zal worden. Omdat hij als geen ander de strijd aanbond met de maffiaclan die Den Helder zijn ondergang tegemoet laat gaan. Ook met het zicht daarop was hij zijn tijd ver vooruit. Ooit gaat iedereen het zien, maar dan ligt onze stad al in puin. Erg ver zijn we hier niet meer vanaf.

  • de stad begint juist mooier en mooier te worden ik hoop dat de verbeteringen op deze voet beetje doorgaan, maar ja als je continue met oogkleppen op met een verblinde haat jegens het stadsbestuur in een duf oud postkantoor zit dan maak je dit niet mee, denk dat we niet veel missen aan die Scholte, tenzij je op een hoop negativiteit zit te wachten, nou ik niet, nu die klaagbox geruimd is komt het zonnetje weer door in onze mooie stad

   • RB moedig dat je je verweert met gezond verstand tegen de beroeps azijn zeikers Kuijk en Berts. Ze haten de stad met verve inclusief de burgemeester maar eigenlijk iedereen die een autonoom denker is. Ze hebben de wereld zwart gekleurd. Maar kijk hoe mooi Den Helder is geworden ! Nee lach om deze oude heren die niets anders in te brengen hebben dan angst en wrok. En luister serieus naar die mensen die het hart op de goede plaats hebben en vooruit willen met deze stad! En aub mr Kuijk ga niet in de politiek want dan moet je samenwerken en dat kunt u niet. Blijf lekker op dit forum klagen in plaats van iets te doen waar we burgers wat aan hebben. Verder dol komisch om uw galspuwen te lezen.

 8. Als het KS niet lukt een museumkaart te bestellen (zie den helder op Zondag 22 april 2018), daarom niet gratis naar veel musea kan, moet hij maar eens in ons ziekenhuis op de poli gangen gaan kijken naar de wisselende exposities..
  Regionale kunstenaars of fotografen hebben daar al veel moois laten zien.

 9. Twee en een halve eeuw na de Franse revolutie is in het achterlijke gat Den Helder nog niet eens sprake van het begin van democratie. Een enkele stadhouder is hier in zijn eentje de baas. Een grotere belediging voor ons allemaal is niet denkbaar.

 10. Jammer dat de critici nooit eens de moeite nemen om eens serieus naar het levenswerk van Rob Scholte te informeren. Omdat ik bijna wekelijks het Nationaal archief en Koninklijken Bibliotheek in Den Haag bezoek heb ik me ook enigszins verdiept in het levenswerk van Rob Scholte en ben getroffen door de geweldige prestaties waarover de binnen en buitenlandse media over deze kunstenaar heeft gepubliceerd, Kennelijk ontgaat dat de doorsnee Helderse burger, zoals heel veel hen ontgaat. Hoewel kunst mij in feite weinig interesseert ben ik toch wel onder de indruk gekomen voor datgene wat hij heeft gepresteerd. Maar zoals het vroegere woonhuis van Anton Pieck in de Koningstraat al jaren sterk is verpauperd zo gaat men ook gemakkelijk om met een kunstenaar die Den Helder positief op de kaart wilde zetten zonder enige gemeentelijke subsidie. Den Helder op zijn smalst en hier wordt ik als geboren en getogen rasechte Jutter heel verdrietig over.

 11. Rob Scholte had, als hij verstandig was geweest, zijn kansen om een museum in Den Helder permanent te vestigen bent…maar…. ruzie volgde op ruzie. Deze kunstenaar kreeg meer kansen dan andere burgers van onze stad. Helaas: hij heeft ze niet benut.

  • Hij kreeg twee kansen, dacht hij, wilde ze benutten: de handtekening van wethouder Kos namens het college; de deal van de advocaten. In beide gevallen brak de gemeente haar woord, en bleek uiterst onbetrouwbaar. De geschiedenis van deze zwarte bladzijde gaat geschreven worden, landelijk. De landelijke partijen, die een coup pleegden tegen de wil van de kiezer, plus een gebroken overgelopen lokale bijwagen braken de creatieve ontwikkeling van een museum af. Onbeschoft en onbeschaafd.

 12. Om Den Helder een achterlijk gat te noemen, doet mij pijn Dick Berts. Dat wordt ook gevoed door de tv uitzending “Andere tijden” van afgelopen avond. Daarin werd een beeld getoond van Den Helder als meest gebombardeerde stad van Nederland in de Twee Wereldoorlog. Het menselijk leed en materiële verwoesting was enorm. Na WOII werd door bestuur, inwoners en bedrijven van Den Helder hard gewerkt om de puinhopen op te ruimen en aan de wederopbouw te beginnen. En met succes! In de afgelopen 20 jaar hebben wij langzaam maar zeker de afbraak van die werderopbouw mogen aanzien. De stad werd en wordt bestuurd door mensen uit alle hoeken en gaten van Nederland zonder enig besef van de historie. Zonder respect voor de emoties van vele Helderse inwoners.
  Bij de tv uitzending dacht ik aan mijn ouders en grootouders en datgene wat ik daarover heb gehoord. Als ik dan nu kijk naar het belabberde bestuur van de laatste tien jaar word ik niet vrolijk ondanks die eeuwige grijns op het platgestreken gezicht van de eerste burger en de kijvende meute in de gemeenteraad.
  De affaire Scholte is daar een exponent van. Vreselijk om gade slaan hoe hier mensen worden afgemaakt om niets. De heer Scholte is niet het enige slachtoffer. Er zijn hem meerdere voor gegaan. Ik wens de heer Scholte en zijn gezin alle goeds en hoop dat zij ooit nog terug keren naar deze stad. Het zou fijn zijn als ik weer kon zeggen “Den Helder stad van mijn dromen”.

 13. Woordje ‘bent’ is overbodig. Wil nog toevoegen dat ik het spijtig vind dat Den Helder ook deze kans op een museum om zeep heeft geholpen. Ben op een middag naar het Rob Scholte museum gegaan en ging 3 uur later met een helder hoofd en frisse blik bij de uitgang. Schilderij van het rokende meisje zie ik nog voor me.
  Had wat kinderen bij me en die wilden nog even blijven! Gemiste kans Den Helder en Rob: jullie zijn net als een stel pubers die een knipperlichtrelatie hebben. Helaas vechten jullie het niet op straat uit met een potje knikkeren… maar voor de rechter. Wat zijn kinderen soms wijs.

 14. Eindelijk is Rob Scholte zover. Hij is klaar met Den Helder. Met uitzondering van een gigantische schadeclaim. Den Helder verdient geen Rob Scholtemuseum. De vele laaghartige en primitieve reacties op deze site bewijzen dat. Den Helder is geen kunstenstad, maar een stad die wordt gedomineerd door de kunstjes van een griezelig circuit. Onze kleinkinderen zullen zich verbazen over wat Koen Schuiling hier vernietigd heeft. Maar hij is niet de hoofdschuldige, dat waren de leeghoofdige meelopers die hem op de schouders hesen om erbij te horen en om mee te eten uit de ruif. Waar ze bij gehoord hebben, zal de geschiedenis op pijnlijke wijze duidelijk maken.

  • Ik begrijp werkelijk niet wat je nog hebt te zoeken in deze stad.
   Kerel… je beschuldigd mij, en een paar andere bezoekers die niet de hielen van die Rob willen likken, van ik weet niet wat.
   De stad deugd niet… de mensen niet…. het bestuur niet…. maar wel de hele dag de tijd hebben om hier oeverloos hetzelfde dreuntje op te ratelen.
   Misschien een idee om Den Helder, en de daarbij behorende media de rug toe te keren ?

 15. Verder liggen er wel rechterlijke uitspraken en twee bodemprocedures. Eentje van Rob en eentje van de gemeente. Geeft ook impulsen aan acties van Rob en de Gemeente. Levert voor de gemeente ook risico’s op.

  De rol van onze burgemeester vind ik van wijsheid getuigen. Hij is verantwoordelijk als eerste burger maar ABSOLUUT geen dictator die Rob ff uit zijn gehuurde postkantoor annex museum kan zetten. Daar is besluitvorming in de gemeenteraad en B&W voor nodig. Laten we blij zijn met een geleerde burgemeester die wat verder kan kijken dan onze neus lang is.

  • Arjen, volgens mij vraagt Scholte via een bodemprocedure om een gesprek, met een hoge dwangsom per dag/week als de gemeente hier niet op ingaat…. In plaats van dat gesprek te aanvaarden, zet Burgemeester Koen Schuiling het gezin Scholte op straat!
   Overigens één vandaag gezien vanavond en de lafbek Koen Schuiling durfde niet eens voor de camera te reageren. Een Burgemeester MOET de pers te woord staan, anders MOET hij een andere baan zoeken!

  • Die besluitvorming van de nieuwe raad, die was er juist niet. Er hoefde niet uitgezet worden, dus was het een politiek besluit, niet gedragen door de nieuwe raad. Onaanvaardbaar disrespect voor de raad. Die zit er namens ons, de burgers, namelijk. De burgemeester had dus geen boodschap aan onze volksvertegenwoordigers. Bizar is dat zelfs na zoveel media-aandacht niet duidelijk is of de wethouders zijn gekend in dit besluit. Citaat van de gemeente naar de pers: “We betreuren dit, we hebben alles uit de kast getrokken.” Oja? Overleg met de raad in ieder geval niet. Wel twee keer een deal teruggetrokken.

 16. Net als je denkt dat het niet erger kan, lees ik het volgde in de media: “In de nacht van dinsdag op woensdag zijn beveiligers gezien bij het woonadres van Schuiling, mogelijk een voorzorgsmaatregel vanwege bedreigingen aan zijn adres. Den Helder wil daar geen mededelingen over doen”. Als grootste tegenstander van Schuiling zeg ik; Blijf met je poten van Koens Schuiling af! Tegen Rob Scholte heb ik altijd gezegd, denk eraan dat je nooit de drempel van geweld en bedreigingen overschrijdt, want dan zul je mij vierkant dwars op je pad vinden. Scholte heeft mij met de hand op het hart beloofd dat nooit te zullen doen. Hij is daar ook absoluut niet de man naar. Als we bestuurders gaan bedreigen in dit land dan zijn we van God los. Nooit! En letterlijk over mijn lijk! Voor het eerst zie ik aanleiding om mijn toon te matigen op deze site. Het is dus niet Schuiling, maar zijn bedreigers die mijn vrijheid van meningsuiting inperken. Woest ben ik hierover! Echt woest!

  • Ik ruik een valse vlag, dit soort nieuws en of scéne gezet iets komt Koentje mooi uit, alles zal worden aangewend om het vingertje de juiste kant te wijzen 😉

   • Ik begrijp je reactie DramFull, de hele wereld hangt inmiddels van leugens aan elkaar. Maar in dit geval geloof ik niet in een valse vlag. Voor Schuiling is het tonen van angst helemaal geen goede strategie. Het zou me wat waard zijn, wanneer we als voor- en tegenstanders van Schuiling gezamenlijk een lijn in het zand trekken; Geweld of bedreigingen tegen Schuiling?? Dat nooit!!

    • Mee eens Dick, geweld of bedreigen ermee is niet de manier.
     De wereld is al verrot genoeg.

    • “Geweld of bedreigingen tegen Schuiling?? Dat nooit!!” Waarbij ik aanneem Dick, dat de omgekeerde weg ook een lijn in het zand behoeft.

     • maar mensen voor alles en nog wat uitmaken op zo’n forum is wel heel gewoon, het Scholte geneuzel begint steeds meer sektarische vormen aan te nemen, Scholte heilig en wordt de hemel in geprezen, kan niets fout doen, en een ieder die kritiek heeft, z’n werken niets vind of het verder niet met de sekte eens is is een rotte vis, erg hypocriet niet….
      .
      ik persoonlijk ben blij dat die Scholte er uit is en 150 km verderop zit uit te razen, hoop dat de rust hier snel wederkeert en we verder kunnen bouwen aan een mooie vernieuwd Den Helder met minder van dit soort onruststokers zodat we de energie in positieve dingen kunnen steken ipv te verbranden aan deze negativiteit,
      .
      nou bij mij schijnt het zonnetje in ieder geval wel, ik ga er lekker op uit en van de stad, omgeving en het weertje genieten, groetjes en een fijne dag

     • Je geeft hierboven een ‘mooie’ ikke-ikke-ikke-profielschets van jezelf RB; om het ook maar even in je eigen woordgebruik samen te vatten. 😀

     • Is er daadwerkelijk een bedreiging geuit tegen Schuiling , zodat hij beveiliging behoeft. Of is het dat Schuiling zich “”bedreigd “”voelt”. Ik krijg hier sterk het gevoel , dat Schuiling hier een toneelstukje laat opvoeren, net als des tijds bij de ontruiming van Johanna Krul. Toen moest Schuiling ook beveiligd worden wegens “”bedreiging”” van een dood zieke Krul.

     • Lol @ RB met zijn ‘de rust wederkeren’.. ben je zo kort van geheugen? Er was hier geen rust voor Scholte kwam, en die zal er na zijn vertrek ook niet komen, tot alle jeugd is weggetrokken en wij oudjes in ons graf liggen.

  • Nee, mijnheer Berts, laten we het vooral houden bij ‘bedreigingen’ met anonieme brieven over vermeend seksueel wangedrag. Dat is netter, nietwaar? Dat fysieke is toch wel een beetje ordinair, vindt u niet? Ik heb uw brief aan Schuiling gelezen, gepubliceerd op de website van het Rob Scholte-museum, waarin u de burgemeester uiteenzet hoezeer het u spijt deze kwestie aan moeten te kaarten. Zelden zo’n huichelachtig stuk onder ogen gehad…. Helaas moet ik constateren dat u weer verder in mijn achting bent gedaald. Zie de mannen vallen! U het hardst!

 17. Ik ga deze discussie verlaten. Of je het Rob Scholtemuseum nu aan puin trapt of aan poeierpuin maakt niks uit. Trapt u dus rustig verder, Er valt hier niets meer te redden.

 18. Nu hoorde ik iets in de wandelgangen dat de dhr Scholte een woning in Schagen had of heeft, is dit waarheid of een verzinsel?

  • zo’n beetje alles rondom Scholte is een hersenspinsel dus zal me niets verbazen dat ook dit een verzinsel is

 19. Kunstwerken gewoon in een andere stad etaleren. Zo gaat er niets verloren. Er is veel energie verloren gegaan de afgegelopen jaren, Den Helder is stil blijven staan en kan nu eindelijk weer vooruit.

Comments are closed.