Ook volgend seizoen subsidie voor Den Helder Suns Assist

2

Den Helder – De gemeente is voornemens de Den Helder Suns ook volgend seizoen (2018-2019) subsidie te verstrekken voor het project “Den Helder Suns Scoort met ASSIST”. Bedoeling is dat hiertoe spoedig een intentieverklaring wordt ondertekend, zodat de Suns enige zekerheid hebben en kunnen beginnen met het voorbereiden van het tweede projectjaar.

Binnen het project worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ‘op weg geholpen’. Ook worden clinics en gastlessen gehouden op basisscholen en met leerlingen van het middelbaar onderwijs. “Met SUNS ASSIST willen wij bijdragen aan een gezondere samenleving, meer sociale binding en het versterken van een positieve beeldvorming van de stad”, zo meldt de basketbalorganisatie op de eigen website.

Het eerste projectjaar loopt af per 1 september 2018, met de intentie het project voort te zetten na deze datum. Ter voorbereiding op het tweede projectjaar vraagt Den Helder Suns om een
intentieverklaring, waarin het college de intentie uitspreekt de subsidierelatie te verlengen met een jaar. Het college staat hier positief tegenover.

2 REACTIES

  1. Dus straks weer een ton naar de basketbal, terwijl de extra mensen moeten bezuinigen of geen zorg krijgen

  2. Prachtig om te lezen hoe Raaf een goed initiatief (wat op maatschappelijk gebied ook nog iets oplevert) af weet te kraken!
    Nog mooier om te lezen (en dit is niet cynisch) dat onze gemeente op deze manier het top basketbal steunt, en dat het top basketbal daar ook iets voor terug doet.

Comments are closed.