Oproep PvdA aan Beter: hef de blokkade op

11

Den Helder – De PvdA zal niet deelnemen aan een coalitie met de PVV. Ook een college dat vooral steunt op lokale partijen wijst ze af. Bedoeld wordt de combinatie Beter DH (6), ChristenUnie (2), Stadspartij (2) , Seniorenpartij (2), Behoorlijk Bestuur (1), Gemeentebelangen (1) aangevuld met de 2 zetels van de PvdA.

Dat maakt samen 16 zetels, weliswaar een meerderheid, maar het geeft een grote kans op instabiliteit, stelt de Helderse PvdA op haar website. De sociaaldemocraten, onder leiding van Peter de Vrij, vinden dat Beter voor DH moet bewegen. “Met name de blokkade (van Beter) richting VVD en CDA zou moeten worden opgeheven.”

“De PvdA ziet graag een grote stabiele coalitie en is bereid daar aan deel te nemen. Alle partijen in Den Helder zijn het erover eens dat de stijl van besturen dient te veranderen dat kan dus geen beletsel zijn”, is het PvdA-advies aan informateur Jan Nagel.

Maandag 23 april is er een extra gemeenteraad over de ontruiming van het Scholtemuseum. Dan komt mogelijk een motie van wantrouwen ter tafel aan het adres van de burgemeester. “De PvdA zal dat op geen enkele wijze steunen.”

11 REACTIES

 1. De stijl van besturen moet veranderen vindt de PvdA. Neehoor, dat vindt ze helemaal niet, ze is maar wat blij dat de burgemeester met hun hulp de prestigeslag met Scholte nog net heeft binnengesleept en de nieuwe raad schoffeerde. Daarom wil ze ook hun ouwe maatjes VVD en CDA erbij, maten in het complot.

 2. Henk, stop toch eens met het trekken aan het dode paard ” Scholte…” de man heeft zichzelf met behulp van wat slechte adviseurs volkomen buiten het bord gelopen, dat soort zelfdestructie kun je bestuurlijk Den Helder gewoon niet kwalijk nemen…

  • Dan is de positie van GroenLinks ook gelijk duidelijk. Nog niet in de gaten dat je als partij in de nieuwe raad bent geschoffeerd door deze ingrijpende actie? Moet je als ex-wethouder toch echt weten. Normaal zo kritisch, GroenLinks, nu maar even niet. Ook vergeten dat het college tweemaal haar woord brak naar Scholte.

 3. Weten jullie nog , hoe de PVDA naar de klote is gegaan ? ZO DUS.!! Aan het handje lopen van de grote partijen, Zelf kunnen ze niks . Dan beginnen ze al te janken als ze er aan denken. Instabiel…. Als er een partij dat is , dan is het de PVDA wel.

 4. Vanaf het begin is duidelijk dat het oude postkantoor voor de projectontwikkelaars gereserveerd was.
  Dat neem ik bestuurlijk Den Helder kwalijk.
  Volgens de PVDA moet Beter voor Den Helder de blokkade van VVD en CDA verbreken terwijl ze zelf de PVV blokkeren.
  En is het niet zo dat het CDA Beter voor Den Helder blokkeert .
  De stijl van besturen moet veranderen nou dat moet ik nog zien.
  Koers veranderen daar is de elite radicaal tegen gedwee volgt u.
  Sociaaldemocratie is overleden in Den Helder.

 5. Alle partijen zijn het er over eens dat de stijl van besturen moet veranderen, aldus de PvdA. Daarom willen ze het liefste verder met de oude, door de kiezers weggestemde bestuursclan……..

 6. ‘De stijl van besturen moet veranderen” is de nieuwe slogan voor de komende bestuursperiode.Komt gewoon neer op het in slaap sussen van de Helderse goedgemeente. In het verleden werd een formatie bepaald door een werkbare meerderheid. Daarna werden de ‘poppetjes’ erbij gezocht. Wat is nu aan de hand? De poppetjes zijn al bekend en moeten de bijbehorende partijen er bij gezocht worden. De CDA formateur was al een eind op weg. Het is niet dat een loserspartij als de Stadspartij collegefähig is, maar Kos moet (weer) wethouder worden. Het is niet zo dat een dood paard als de PvdA in het college aantreed, maar mevrouw van der Paard moet wethouder worden. Zelfde geld voor Gemeentebelangen: Geurt Visser en de Seniorenpartij: Duijnker. Dit zijn dan enkele exponenten. Het CDA en VVD hebben hun wethouders in gelid staan zelfs D66 kan aanschuiven. En Beter voor Den Helder wie is hun wethouders kandidaat? Odd Wagner? Kortom onder de onder het mom van ‘veranderen van besturen,” is het oude college alweer voorgekookt samen met Koen gaan ze het weer vier jaar doen…

  • “En Beter voor Den Helder wie is hun wethouders kandidaat? Odd Wagner?”
   .
   Ik mag hopen van niet want dan zijn we allemaal “de pineut” en worden we “opgeofferd” zoals hij zelf zegt.

 7. Rob Scholte is nog lang niet verslagen… Hij heeft een zeer goede advocaat die hem juridisch bijstaat in de thans lopende bodemprocedure. Ik help het niet hopen voor de gemeente Den Helder dat Rob Scholte deze procedure gaat winnen, want dan is Den Helder (financieel) nog niet jarig! Go Rob Go!

  • Geachte Jaap, ik weet niet wanneer Den Helder jarig is. Indien dat is, kan ik slechts financiële hangdossiers noemen of het moet het aantal zonnenuren zijn, hetgeen dit jaar ook aan Vlissingen is gegund. Maar blijf hoopvol…

Comments are closed.