PVV kiest Chris Jansen als wethouder

9

Den Helder – Wie wordt namens de PVV wethouder, die vraag stond nog open na het opmerkelijke coalitienieuws van donderdag. Inmiddels is de naam bekend, het is Chris Jansen.

“Door de PVV zijn mij enkele kandidaten voorgedragen welke hiervoor in aanmerking komen”, laat fractievoorzitter Vincent van den Born weten. “Nadat ik gisteren onder meer een uitgebreid gesprek had met Chris Jansen is besloten dat hij wethouder wordt voor de PVV in Den Helder. Chris heeft een langdurige ervaring in de lokale politiek bij de fractie PVV Almere en als fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Flevoland. Vooral deze ervaring was van doorslaggevend belang.”

De andere wethouders worden Tjitske Biersteker (CU), Peter Cruijff (Beter voor Den Helder), Remco Duijnker (Seniorenpartij) en (vermoedelijk) Pieter Kos (Stadspartij). Bij de Stadspartij moeten echter eerst de leden nog instemmen met deze coalitie. Dat gebeurt maandagavond, fractie en commissie zijn al akkoord.

9 REACTIES

 1. Dat de CU onder leiding van Tjitske Biersteker een coalitie gaat vormen met de PVV.
  Ze moet het interview met de heer van de Born van de PVV in de HC nog maar eens goed lezen.
  Ik kan mij niet voor stellen dat zij ook achter zijn normen en waarden gaat staan.
  Maar aangezien er ook al stiekem buiten de formateur om is gehandeld kruipt de CU al aardig richting PVV

   • Jamme rJudge X dat je zo reageert en niet een gewone discussie aangaat..
    En misschien moet je voor je wat schrijft even kijken of het woord (gebral) wat je gebruikt wel in de goede context staat, het is namelijk gewoon een mening die ik geef.

    • Ja het woord staat in de goede context hoor Peter, ik vind dat er nogal wat ontbreekt in uw reactie, bv een link naar het betreffende artikel of op z’n minst citaten daar uit, om uw reactie enige onderbouwing te geven tot discussie, dat is mijn mening en u heeft gelukkig recht op de uwe. πŸ˜‰

 2. Wat heeft dat er nou mee te maken, waarden en normen van een partij? Het gaat toch om de persoon die dat moet uitvoeren en hoe die erin staat? En lokale politiek heeft niets te doen met landelijke politiek, jammer deze stemmingmakerij. En de pvv kun je van veel betichten maar stiekem iig niet! Denk dat het eerder andersom is

 3. Ik ben eerlijk gezegd een beetje opgelucht nu ik heb vernomen dat de cu hier heel zorgvuldig mee omgaat en goed over nadenkt. En dus nog helemaal geen akkoord heeft gegeven voor deelname aan deze coalitie omdat men moeite heeft met het gedachtegoed van de pvv. Wat ik heel vreemd vind is dat het hele verhaal naar buiten is gebracht alsof iedereen er achter stond. Nu blijkt dat de cu hierdoor is overvallen? Dus bvdh brengt iets naar buiten zonder eerst zorgvuldig met iedereen te overleggen, en terwijl er nog twijfels zijn bij de cu. Is het zo gegaan?

Comments are closed.