Ruim 150 meiden aan boord Zr.Ms. Tromp

2

Den Helder – Ruim 150 meiden in de leeftijd van 15 tot en met 28 jaar gingen donderdag mee aan boord van Zr.Ms. Tromp. ‘No boys allowed’; deze geslaagde dag stond volledig in het teken van vrouwen.

Rondleidingen door het schip, een informatiesessie en een speeddate met vrouwelijke militairen zorgden ervoor dat de vrouwelijke bezoekers een goed beeld kregen van het werken en leven aan boord van een marineschip. “Mannen en vrouwen doen aan boord hetzelfde werk, daar is geen onderscheid in. Mijn functie gaat over de bevoorrading van het schip en de bijbehorende administratie. Dit sluit perfect aan bij mijn studie commerciële economie”, vertelt luitenant ter zee (LD) Annabelle van Zr.Ms. Tromp.

Het was de zestiende keer dat de marine een Meidenvaardag organiseerde. Dit jaar werd gevaren aan boord van Zr.Ms. Tromp, een luchtverdedigings- en commandofregat. Dit 144 meter lange schip telt 150 bemanningsleden (waarvan 25% vrouw is) en kan tot ruim 220 opvarenden huisvesten.

2 REACTIES

Comments are closed.