Schooldamtitel voor De Rank, 2e plek voor De Hofstee

0

Julianadorp – Op een zonnige dag reden de welpenteams van basisscholen De Rank en De Hofstee naar Lelystad om daar in een sterk deelnemersveld te strijden om een plaats voor het Nederlands kampioenschap schooldammen. De eerste ronde troffen ze elkaar en werd het een gelijkspel, maar hierna werd het superspannend tegen de andere scholen.

Na een lange dag bleken de jonge dammertjes uit Julianadorp toch uit bijzonder hout gesneden te zijn, want uiteindelijk werd De Hofstee tweede en ging De Rank met maar 1 wedstrijdpunt meer terecht met de titel naar huis.

Nu mogen ze beiden op 26 mei in Breukelen strijden met de absolute top van Nederland om het kampioenschap. We wensen ze heel veel succes en vooral elke vrijdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur op de gratis damclub in MFC Het Dorpshuis blijven oefenen.