Schoonspringers halen mooi resultaat in thuisbad

0

Den Helder – De vierde ronde van de Zeskamp Schoonspringen vond zondag plaats in Den Helder. Voor deze wedstrijd kwamen circa 40 springers naar Het Heersdiep. De springers van MSV Zeemacht hebben op deze Zeskamp met 1 zilveren en 3 bronzen plakken een spetterend mooi resultaat behaald.

De zilveren plak is op indrukwekkende wijze door Andy Jongejan bij elkaar gesprongen. Door She Groen, Lara Smits en Natasja Veenstra werden de bronzen medailles behaald. Maaike Groenendijk en Demelza van Velzen behaalden een knappe 4e plek. De springers Florina van den Keelen, Noortje Theunissen wisten erg mooie sprongen neer te zetten, maar dat bleek deze keer niet genoeg om een hoog cijfer te krijgen van de juryleden.

Behalve deze individuele prestaties, hebben de springers verengingspunten bij elkaar gesprongen. De beste vijf springers in een serie behalen in de Zeskamp verenigingspunten. Uiteindelijk heeft MSV Zeemacht maar liefst 28 verengingspunten bij elkaar gesprongen, de tweede best-presterende vereniging van deze dag

Zeskamp
De zeskamp is een serie van schoonspringwedstrijd tussen de verenigingen Aquarijn (Nieuwegein), de Dolfijn (Amsterdam), PSV Schoonspringen (Eindhoven), SBC 2000 (Breda), ZPC (Amersfoort) en MSV Zeemacht (Den Helder). De springers laten hun kunsten zien op de 1-meter-plank en worden beoordeeld door een deskundige, vijfkoppige jury. Een springer die zich bij de beste 5 in de serie plaatst, wint ook teampunten voor de vereniging. De vereniging die na vijf wedstrijden de meeste punten heeft, wint de wisselbeker.

Info over schoonspringen bij MSV Zeemacht? Mail naar schoonspringen@zeemacht.nl of kijk op de website van MSV Zeemacht (www.zeemacht.nl). Info over de Zeskamp: zie de website http://www.zeskampschoonspringen.nl/.