Stadspartij steunt beoogde coalitie niet

24

Den Helder – De coalitie tussen Beter voor Den Helder, Stadspartij, Behoorlijk Bestuur, Seniorenpartij, CU en PVV gaat niet door. De Stadspartij trekt de stekker eruit, zo is zondagavond besloten.

“De afgelopen dagen is gebleken hoe instabiel de beoogde coalitie is. Er is onvoldoende vertrouwen dat het akkoord op hoofdlijnen basis biedt voor vier jaar stabiel vaarwater, met een brug naar de niet coalitie deelnemende partijen. De voorgestelde wethouderskandidaten spelen hierbij een rol”, meldt de Stadspartij.

“De beoogde coalitie lijkt vooral tot stand te komen vanuit een gebrek aan andere opties, gebaseerd op rancune en is een eenzijdige afspiegeling van de keuze die onze inwoners op 21 maart hebben gemaakt. De Stadspartij gunt Den Helder een coalitie die bouwt, oprechte interesse heeft in elkaars argumenten en knalhard werkt aan de toekomst van onze stad. Met respect voor verschillen en met open oor en oog voor onze inwoners. Ook als wij daar na dit besluit geen deel van uitmaken.”

Om aan bovenstaande invulling te geven ziet de Stadspartij een coalitie met Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, Stadspartij, CDA aangevuld met VVD of PVDA als beste variant.

Remco Duijnker van de Seniorenpartij vindt het jammer dat de Stadspartij niet mee wil doen en zegt nu weer in gesprek te gaan met Beter voor Den Helder. “Wij hebben in elk geval nooit een partij uitgesloten en zullen dat ook niet doen.”

Straks meer…

24 REACTIES

 1. Waar is Pieter Kos mee bedreigd door de Burgemeester Koen Schuiling, VVD, D66, CDA en PvdA?
  Om dat hij een verhouding heeft met zijn nr. 2?
  .
  Pieter Kos is jarenlang de voetveeg geweest van Schuiling en consorten en nu laat hij zich weer inpakken daar een stelletje gluiperds die hem het leven zuur maken?
  .
  Pieter Kos, vergeet de dreigementen vanuit de VVD, CDA, D66 en PvdA en ga gewoon in zee met de mensen die je in je waarden laten. Den Helder is toe aan integere politici die er zijn voor de inwoners. En dat bereik je alleen met een coalitie van Beter voor Den Helder, PVV, ChristenUnie, Seniorenpartij, Stadspartij en behoorlijk bestuur.
  .
  Jou vriend Geurt Visser is een paar jaar geleden onterecht afgemaakt omdat hij zich niet kon vinden in de dictatuur van Koen Schuiling! En nu zetten ze jou onder druk met verhalen die je wel of niet zou hebben gedaan. Niemand gelooft de verhalen die uit de mond van Schuiling komen.
  .
  De VVD is volledig in handen van de Woningstichting en Zeestad. D66 heeft een wethouders kandidaat die zichzelf verrijkt met de lokale aannemers waar hij direct en ook indirect met zijn privébedrijven zaken doet. En het CDA wordt bestuurd door de familie van een andere aannemer en de familieleden die stafmedewerkers hebben in een failliete schouwburg!
  .
  Waar is de stadspartij mee bezig. Jullie hebben een akkoord, waar jullie je gewoon aan moeten houden. Dat doet de plaatselijke ChristenUnie ook. Het is een schande hoe jullie nu omgaan met de inwoners van Den Helder.

 2. Ik las in de HC dat ook alle andere partijen in het geniep gesprekken aan het voeren waren…. behalve Groen Links. Wat teleurstellend allemaal. Dan moet ik voor eerlijkheid en transparantie dus voortaan maar GL stemmen.

  • Mogelijke oplossing Stadspartij eruit, Groelinks en Gemeentebelangen erin……

 3. Een stabiele combinatie die niet meteen van rancune en wantrouwen uit elkaar barst, is nu niet meer te maken. Den Helder is onbestuurbaar geworden.

 4. Dit is nog maar het prille begin. Den Helder gaat in een ONMETELIJKE beerput wegzakken. En zolang het handjevol echt onafhankelijke critici die deze stad kent niet serieus genomen wordt, maar permanent de strontkar over zich heen krijgt, is genezing niet mogelijk. Genezing kan niet zonder een juiste diagnose. En die kun je niet stellen via wegkijken of vriendjespolitiek.

 5. Makkelijk van de Stadspartij om af te haken, als je al weet dat de Christenunie door zijn landelijke leiding al is teruggefloten.

  • De landelijke ChristenUnie kan de lokale ChristenUnie niet terug fluiten want het is een autonome vereniging met een eigen bevoegdheid. en Tjitske Biersteker had er echt wel voor gezorgd dat de coalitie doorgang kon krijgen.

   • Beste Kees Jan,
    Tjitske had de voorgestelde coalitie waarschijnlijk wel willen accepteren maar er zijn nu eenmaal hogere machten binnen de CU welke anders hebben beslist.
    En daar heeft Tjitske niet van terug,helaas.
    Men is binnen de CU nu eenmaal gehoorzaam aan het ,,hoger gestelde” gezag in Amersfoort.
    Stel dat Tjitske dit had kunnen doorzetten inclusief het afdelingsbestuur, dan denk ik dat de mogelijkheid erin had gezeten dat Tjitske en het afdelingsbestuur geroyeerd zouden worden.
    En dat was voor Tjitske en het afdelingsbestuur nou net een brug te ver geweest.
    En wat Kos in de Helderse Courant van vandaag zegt dat het een hele club onervaren wethouders zou opleveren is gewoon gel…l van hem.
    Tjitske bijvoorbeeld heeft meer ervaring in de Helderse politiek op het sociale en algemene vlak dan Kos.
    Kos tracht op een slinkse wijze alsnog zijn wethouderschap te continueren.

    • Tjitske Biersteker heeft gezegd dat ze deze coalitie alsnog gaat verdedigen bij haar lokale achterban. De uitkomst hiervan zal ongetwijfeld positief zijn. De achterban van CU Den Helder staat achter Tjitske Biersteker. Zij zullen als het coalitieakkoord op nette wijze is gemaakt, en er geen items in staan van welk geloof dan ook, akkoord gaan!
     .
     Pieter Kos zoekt gewoon een uitweg om onder de druk uit te komen van Koen Schuiling, VVD, D66, CDA en PvdA. Ongetwijfeld zullen ze Pieter Kos met iets te chanteren. Dat is namelijk binnen het gemeentehuis heel normaal als iemand van genoemde partijen zijn of haar zin niet krijgt.
     .
     Pieter Kos had zijn wethouderschap alleen door kunnen laten gaan als hij de coalitie niet had opgeblazen. Nu heeft hij zijn baantje als wethouder verspeelt.

 6. Hallo allemaal,
  wat fijn dat je er bent
  Ben je voor het eerst hier?
  of ben je al bekend?

 7. Mevrouw Biersteker lijkt mij een integere vrouw, wat dat betreft zou je zeggen: geef het eens kans.
  Dhr, Kos zei voor de verkiezingen in een debat dat hij zo graag nog meer wou verdienen/beparen op het Sociaal Domein. Als je het Sociaal Domein als een pinautomaat ziet dan ga je voorbij aan de problemen waar de klanten mee worstelen. Zeker voor een GroenLinkser is dat toch een vreemde gedachtegang.

 8. Sinterklaas heeft de beoogde coalitie al onderuit gehaald, dus mevr. Biersteker en haar lokaal bestuur hoeven geen beslissing meer te nemen.

 9. Als ik alle reacties lees zijn er dus geen goede mensen voorradig in Den Helder om een coalitie te vormen. Alle lijsttrekkers/fractievoorzitters worden of werden hardhandig neergesabeld. Ze worden weggezet als de grootste leugenaars en intriganten in deze stad aan het Marsdiep. Vergeet niet beste mensen dat praten over samenwerking binnen alle geledingen van de politiek plaatsvindt. In eerdere reacties heb ik al geschreven dat er nu eindelijk eens rust moet komen. Het is duidelijk dat het vertrouwen tussen partijen zo klein is dat er geen fatsoenlijke coalitie te maken is. Zelfs binnen de beoogde coalities is frictie voelbaar. Kunnen we er dan als burger wel van uit gaan dat binnen redelijke termijn een coalitie wordt gevormd waar deelnemende partijen elkaar echt vertrouwen. Blijft over dat er een zakencollege gevormd wordt. Partijen kunnen elkaar dan op argumenten bestrijden en het college kan met wisselende meerderheden zijn/haar programma uitvoeren. Partijen zet nu eens het eigenbelang en ego opzij en ga voor Den Helder. U zult zien respect zal aan het eind van de rit uw deel zijn en geen pek en veren.

 10. Als ik alle reacties lees zijn er dus geen goede mensen voorradig in Den Helder om een coalitie te vormen. Alle lijsttrekkers/fractievoorzitters worden of werden weggezet als de grootste leugenaars en intriganten in deze stad aan het Marsdiep. Vergeet niet beste mensen dat praten over samenwerking binnen alle geledingen van de politiek plaatsvindt. In eerdere reacties heb ik al geschreven dat er nu eindelijk eens rust moet komen. Het is duidelijk dat het vertrouwen tussen partijen zo klein is dat er geen fatsoenlijke coalitie te maken is. Zelfs binnen de beoogde coalities is frictie voelbaar. Kunnen we er dan als burger wel van uit gaan dat binnen redelijke termijn een coalitie wordt gevormd waar deelnemende partijen elkaar echt vertrouwen. Blijft over dat er een zakencollege gevormd wordt. Partijen kunnen elkaar dan op argumenten bestrijden en het college kan met wisselende meerderheden zijn/haar programma uitvoeren. Partijen zet nu eens het eigenbelang en ego opzij en ga voor Den Helder. U zult zien respect zal aan het eind van de rit uw deel zijn en geen pek en veren.

 11. Niet alleen het vertrouwen van partijen onderling is miserabel, bij de stemmers is het vertrouwen in de hele politieke arena zo goed als verdwenen. Het huidige gekissebis onderling en elkaar de Joker toerspelen , doet het eventuele kleine vonkje van vertrouwen dat er nog is , snel doven. Daarbij komt , dat wij met een Burgemeester opgescheept zitten , die het vertrouwen van een groot deel van de bevolking en de politiek heeft verloren. De Ja , Nee en Amen knikkers zullen dit ten alle tijden ontkennen, om hun eigen huid veilig te stellen . Maar deze Burgemeester kan niet “verbinden”, en is volgens zeggen van sommigen “” wraakzuchtig”” Het enige wat hij doet , is tegen de haren van de mensen instrijken en beslissingen samen met zijn aan hem toe gewijden vazallen doordrukken.

 12. De stadspartij blaast voor de 2e keer een coalitie op
  Dat geeft te denken
  Gelukkig heb ik niet op ze gestemd

 13. De Stadspartij doet hier verstandig aan. Een coalitie met een nipte meerderheid zal altijd vallen en personen die beweren dat dat niet zo is moeten maar eens het archief in.

  Een breedgedragen coalitie, dat is wat onze stad nodig heeft en het zal mij een worst zijn uit welke partijen deze coalitie bestaat. Over eigen schaduwen heenstappen en stoppen met het op de man spelen.

  • Als je Reenders zijn sms abonnement afpakt kan een meerderheid 16-15 prima werken. Ieder plan moet dan goed uitgedacht zijn en het is voor de oppositie ook beter dat ze wat, al is het weinig te zeggen hebben.

 14. Het is dus zo dat een deel van de partijen die wel samen door willen elkaar wel vertrouwen. Dat is het goede. Zoek daar dus nog “iets” bij dat mee wil mee doen. Reenders heeft de Stadspartij failliet verklaard en Kos is onbetrouwbaar.gebleken tot hij op zijn woorden terug komt. Is de stadpartij te splitsen in raadsleden die wel willen meedoen?De bevolking heeft gekozen dus handel daar naar en sluit de oude hap VVd enz. uit. Pak die kans mannen en vrouwen.

 15. Hoewel mosterd na de maaltijd viel mij op dat de Bijbelvaste Christelijke TV zender Family in hun actualiteitenprogramma vanavond door liet schemeren het besluit van het hoofdbestuur van de CU niet verstandig te vinden door deelname van de PVV met CU in coalitieverband sowieso niet toe te staan. Het zou me overigens niets verbazen dat ook een (flink) deel van de Helderse afdeling dit standpunt deelt. Vraag me overigens wel af of het hoofdbestuur wel op de hoogte was van de gematigde standpunten.

Comments are closed.