Toch een paar bussen die rijden

4

Den Helder – Ondanks de 48 uur durende staking staan in Den Helder niet alle bussen stil, zo blijkt uit een overzicht van Connexxion en een blik naar buiten. Op Texel rijdt bus 28 gewoon en in Den Helder ook de bus naar de veerboot, lijn 33. Ook de lijnen 30 en 32, van en naar Julianadorp, rijden “zo veel mogelijk”.

Bij de bushalte gaan staan blijft echter een gok, want hoewel getracht wordt met de werkwillige chauffeurs toch zoveel mogelijk ritten van de genoemde lijnen te rijden, is de reguliere dienstregeling verre van volledig intact. Er zal dus nu en dan een bus bij de halte komen, maar zeker niet elke rit wordt gereden.

De staking heeft te maken met het niet tot een akkoord kunnen komen in de onderhandelingen over een nieuwe CAO. In januari werd ook al een keer 1 dag gestaakt, nu rijden er amper bussen op maandag en dinsdag. De werkgevers hebben bovendien vooraf gemeld dat ze de bonden geen toegang geven tot de stallingen, om stakers in te schrijven. Ook het stakend personeel moet, volgens de brief, buiten de poort blijven.

4 REACTIES

  1. de benenwagen maar genomen…..alhoewel ,er reden een paar bussen, namelijk de 33 de 30 en 32…

Comments are closed.