Twee dagen geen bussen

5

Den Helder – Wie afhankelijk is van de bus heeft de eerste twee dagen van de komende week een probleem. Zowel morgen als dinsdag rijden er helemaal geen bussen. Dat heeft te maken met een landelijke staking in het streekvervoer. Ook in Den Helder staan de bussen dus stil.

Er wordt gestaakt omdat er een conflict is ontstaan bij de CAO-onderhandelingen voor de CAO Streekvervoer en de CAO Multimodaal. De vakbonden organiseren de landelijke 48 uur durende staking.

De werkgevers in het openbaar vervoer hebben met de vakbonden onderhandeld over een nieuwe cao. “De bonden leggen, ondanks een eerder gezamenlijk bereikt onderhandelingsresultaat, nieuwe eisen op tafel en geven de werkgevers geen tijd om deze te beoordelen”, zo meldt Connexxion op haar website. “Onze reiziger is de dupe. Wij hebben de rechter gevraagd om de staking te verbieden. De rechter heeft besloten dat de vakbonden toch een staking mogen organiseren.”

5 REACTIES

  1. die rechter rijd zeker in een auto.. met prive chauffeur… ik vind dit gewoon niet kunnnen .. ik gun het iedereen dat ze een beter cao krijgen .. maar mijn ziekenhuis stuurt evengoed de rekening wel aangezien ik niet kan komen omdat het openbaar vervoer waar ik afhankelijk van ben staakt 🙁

  2. Hoe moet het nu met Den Helder Actueel de komende dagen… De Redacteur reist graag met de bus… Verplicht 2 dagen vakantie?

Comments are closed.