Tweede prijs voor Dalmeijer op Bloembollentoernooi

0

Den Helder – De Helderse Sterre Dalmeijer is zaterdag in de dojo van Multifunctioneel Centrum “De Veerburg” in Anna Paulowna tweede geworden tijdens het 42e Bloembollentoernooi, dat georganiseerd werd door judovereniging de Uitkomst.

Wegens te geringe inschrijvingen moesten helaas de wedstrijden voor de A- en B- pupillen geschrapt worden, waardoor een hoop judoka’s niet mee konden doen. Namens Bakker Sports deden er twee Helderse judoka’s mee, waarvan uiteindelijk alleen Sterre Dalmeijer als aspirant in de klasse tot -48 een prijs wist binnen te slepen.

Ze liet zich in de eerste partij niet van de wijs brengen, omdat haar tegenstander een bruine band had en dus twee banden hoger gegradueerd was. Binnen korte tijd wist ze deze partij te beslissen door haar tegenstander middels een beenworp (ko-uchi-gari) naar de grond te werpen, waarna ze haar tegenstander in een ijzersterke houdgreep hield, wat haar de eerste zege opleverde. Tijdens de tweede partij liet ze zich verrassen en werd ze zelf met een heupworp (harai-goshi) op de mat geworpen. Vervolgens lag ze in een houdgreep waar ze niet meer uit kon komen en dit betekende helaas verlies voor haar.

In de derde en laatste partij duurde het heel eventjes voordat ze grip kreeg op haar tegenstander, die volop probeerde haar de hele mat over te trekken en de ene aanval na de andere maakte. Toch duurde het niet lang totdat ze ook deze tegenstander met een keurige uitgevoerde heupworp naar de grond bracht en de wedstrijd afmaakte met een houdgreep. Het betekende een welverdiende 2e prijs voor de judoka.