Voorlezen en knutselen met Jip en Janneke

0

Den Helder – Annie M.G. Schmidt is een van de bekendste schrijvers van Nederland. Ze schreef veel populaire kinderboeken, zoals Jip en Janneke, Minoes, Otje, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Voor de 16e keer wordt in Nederland een feestweek georganiseerd rond haar geboortedag op 20 mei.

In de bibliotheken van Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7 wordt de Annie M.G. Schmidtweek gevierd. Woensdagmiddag 16 mei staat het verhaal ‘Bloemen plukken’ uit Jip en Janneke op het programma. Na het voorlezen gaan de kinderen zelf bloemen maken. De middag is bestemd voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De toegang is gratis, vooraf aanmelden niet nodig.

School 7 is te vinden aan de Keizersgracht 94, de bibliotheek van Nieuw Den Helder aan de Marsdiepstraat 272 en de bieb in Julianadorp Keysers Plaet 1023.