Aanlijn- en muilkorfgebod na aanval honden en vrouw

17

Julianadorp – De eigenaar van een vijfjarige reu, kruising Staffordshire, heeft van burgemeester en wethouders een aanlijn- en muilkorfgebod voor de hond gekregen. De hond ontsnapte uit een tuin en heeft in Vogelzand in Julianadorp twee andere honden en een eigenaresse van een daarvan gebeten. De getroffen honden moesten door een dierenarts worden behandeld.

Het college heeft het aanlijn- en muilkorfgebod opgelegd om te voorkomen dat de hond opnieuw bijt. Als de eigenaar zich niet aan het gebod houdt is hij strafbaar en riskeert hij een boete van 230 euro.

Het incident vond op 6 maart plaatst. Dat het enige tijd duurt voordat het college een besluit neemt over dergelijke incidenten komt onder meer omdat de gemeente afhankelijk is van een advies van de politie. Daarnaast krijgt de eigenaar van de hond eerst bericht over het voornemen van het college en heeft hij enige tijd de gelegenheid hierop te reageren. Pas daarna volgt het definitieve besluit van het college.

17 REACTIES

 1. De “Aanhef van dit artikel” roept bij mij de vraag op ” wie krijgt de muilkorf ? “

 2. Geen aanlijn gebod, geen muilkorf, gewoon de spuit erin jagen . Weg met die rot beesten.

  • Het is beter de baas te verplichten met de hond op een gedragscursus te sturen. Met de hond is niks mis wel met zijn begeleiders. Wie de mensen kent heeft de dieren lief.

   • Gewoon voor zorgen , dat die honden uit de handel genomen worden. Ben je in èèn keer van die rotbeesten af. Voer een uitsterf/ fok beleid in . 240 euro boete is een lachertje. Jou kind of kleikind zal maar gebeten worden door zo;n rondschijtend roofdier, want dat zijn het . De spuit erin en een verbod er op .

    • Frk, ik begrijp dat je helemaal van het padje af bent. Van ELKE hond, ja zelfs kat, kan je een roofdier maken die zelfs jou aanvalt.
     Even terzijde; de mens is het grootste roofdier. Deze dood niet voor de prooi maar uit dominantie.

     • Ik ?? Kom nou , als jij die rotbeesten goed keurt met je geknuffel , wordt het tijd dat er jbij jouw een gereed schapkist schroefies vastgezet worden want dat rammelt goed bij jou boven.

 3. inderdaad Frk. de types die ik met dit soort honden zie lopen zijn juist nou net de types die je er niet mee zou vertrouwen.. Kijk mij eens stoer zijn met mijn vechthond… beetje die houding…. verbieden die handel

 4. Helemaal gelijk Hotmail het zijn de baasjes die de honden gek maken, zie het vaak genoeg .. Arme honden alsof zij er wat aan kunnen doen ..
  Gisteren was er een vrouw gevallen van de fiets kind achterop en aan de rechterhand de hond vast schelde tegen de hond stom achterlijke vrouw arme hond kroop helemaal de hoek in de stumpert had die vrouw wel ik weet niet wat aan kunnen doen gewoon te lui om te lopen met hond …

  • Jullie schijnen èèn ding totaal over het hoofd te zien. Deze honden, worden gefokt als vechthonden niet als sociale knuffel dieren.

 5. Eh Hans, als dit kaliber van een hond niet zich / haar ” moe ” maken is de kans groot dat de hond zich kan ” vervelen “. Plus nog dat dat soort honden zijn ” bewakers “, als ze oud worden blijft de kans aanwezig, omdat het de aard van het beestje is. Heb er een en ze is goed met kinderen, ouderen, springt niet op de mensen als ze wil begroeten. Maar het is wel een hond,………. als je een hond niet sociaal maakt kunnen dat soort dingen gebeuren en Is niet onwil van de hond, maar kan ook een onzekere / onbekende situatie zijn. De tuin, en het baasje kwam de aangevallen hond helpen,….. maar haar hond snapte wel dat haar baasje iets kon gebeuren. Waarom nemen mensen honden in een achtertuin ? Of waarom nemen ze mee op een fiets ? Weet niet of ze lui zijn, maar ze hebben een hond en dat betekent ook een verantwoording voor het beest. En deze hond woont in Vogelzand, en normaal doet hij niets,…..wel als tie een bepaalde ” situatie ” niet snapt. De tuin en het wandelen met een dier,…… waarom nemen ouderen juist dat soort honden ? Ook een soort van aandacht, neem ik aan.

  • Mee eens D.A. honden moet je lekker laten rennen, maar niet aan de fiets en een kind achterop dat vraagt om problemen, dit was op een splitsing de hond ging naar rechts en zij naar links hond was iets sterker en zij liet niet los, gelukkig viel het mee, maar om nu de hond de schuld te geven honden kunnen onberekenbaar zijn dat is mijn ervaring …

 6. weer zo’n slappe actie, kopje thee erbij? wie gaat dit in de gaten houden? gewoon meteen hard aanpakken, na zo’n vergrijp meteen een verbod op het houden van (dit soort) honden opleggen, handhaving in deze stad is een wassen neus en het is wachten op een dag dat deze hond weer zonder muilkorf uit de tuin glipt en de volgende aanvalt….

 7. Even reageren op de opmerking ” te lui om te lopen” . Bepaalde honden hebben heel veel energie en dat loop je niet altijd weg. Een rondje op de fiets is goed om deze energie weg te werken.

  • Dat geld niet voor elke hond, een hond laten meerennen naast je fiets vind ik al idioot zeker als het een E-Bike is en 25 graden buiten en dan nog kortpotig waar zit je verstand .. nee is lekker makkelijk

Comments are closed.