DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Aantal WW-uitkeringen weer gedaald

Den Helder – Uit de maandelijkse cijfers van het UWV blijkt dat het aantal mensen met een WW-uitkering in Den Helder vorige maand weer iets is afgenomen. Een daling van 3,1 procent ten opzichte van maart en vergeleken met een jaar geleden zelfs een daling van 15,1 procent. Den Helder loopt hiermee behoorlijk in de pas van de rest van de provincie.

De daling was gemiddeld ruim 3 procent en die geldt voor bijna alle gemeenten en de meeste sectoren. Met de WW-afname wordt de dalende trend van de laatste maanden voortgezet. De daling in Noord-Holland Noord was met 3,5% het grootst. De WW-ontwikkeling bleef in de Noord-Hollandse regio‘s iets achter op de landelijke daling van 3,9%.

In de regio scoorde Texel uiteraard weer het hoogste, met een daling van 10,6 procent. Dat is vooral te danken aan het seizoenswerk in de horeca. Het aantal WW-uitkeringen daalde in Schagen met 2,9 procent en in Hollands Kroon met 4,3 procent.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

4 reacties

 1. Optimist

  Wat een geweldig nieuws. Onze stad leeft en leeft op. En dat tegen alle scenario in. Ons bestuur zet in op werk en dat is te merken. Chapeau! Ook het aantal uitkeringsgerechtigde bij het Sociaal Domein daalt. Geeft mensen weer kansen en ze doen weer mee.

  1. RB

   alleen jammer dat ook het inwonersaantal nog steeds daalt 🙁
   .
   hoop dat defensie snel de die 1300 vacatures openbaar maakt, dit zou voor onze stad pas echt een enorme boost zijn voor de werkgelegenheid

 2. Cees

  Die 1300 vacatures invullen op kosten van de andere inwoners van Den Helder en Nederland, omdat het Militair industrieel complex spanning en vijanden nodig heeft. Netto dus alle kosten voor U zelf!

Reageren is niet meer mogelijk.