Afvalinzameling met luilak, zet de bak pas zaterdag buiten!

6

Den Helder – Bewoners van een deel van De Schooten moeten zaterdag de grijze bak buiten zetten, omdat HVC deze dan leegt. Nu zetten veel mensen de container vaak al de avond ervoor buiten, maar aangezien het dit weekeinde Luilak is, lijkt dat geen goed idee. De gemeente roept dan ook op verstandig te zijn en de bak dit keer echt pas ’s ochtend (na 07.00 uur) aan de kant van de weg te plaatsen.

De gemeente hoopt dat de bewoners van De Schooten de bak pas zaterdagochtend neerzetten, want zoveel bakken buiten tijdens de luilaknacht is bijna vragen om rotzooi. Dat HVC nu op zaterdag de containers leegt heeft alles te maken met Pinksteren, het gaat namelijk om de straten waar normaal gesproken de inzameling op maandag plaatsvindt.

6 REACTIES

 1. handhaving kan ook even een rondje lopen door de desbetreffende straten, postcode en huisnummer noteren van de overtreders en deze er op aan spreken en meteen maar beboeten, maar ach we weten al een tijdje dat handhaving in deze stad een wassen neus is……

 2. geef je lekker op als boa RB dan heb je wat te doen ipv eeuwig gezeur

  • de gemeente heeft al genoeg goedbetaalde BOA’s in dienst alleen zijn deze te lui om uit de ogen te kijken en blijven een beetje in het stadhuis rondhangen ipv de buitenlucht op te zoeken, u bent er gezien de soort opmerkingen hier waarschijnlijk wel ééntje van……

   • Dus jij zet je niet in voor de gemeenschap ? ziek zwak misselijk zeker

    • RB ‘snapt niet’ en heeft het altijd over handhavers / handhaving.
     Waarschijnlijk ooit gesolliciteerd, maar wegens “niet te handhaven” afgewezen. 😀

Comments are closed.