Agenten gewond na belaging door groep omstanders

7

Den Helder – Twee politieagenten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.45 uur, in de Koningdwarsstraat gewond geraakt, bij de aanhouding van een 24-jarige man uit Den Helder. Zij werden belaagd door een groep van meer dan tien andere mannen.

De verdachte had in de Koningstraat agenten beledigd en hij wist aan zijn aanhouding te ontkomen. Even later werd de verdachte gespot in de Koningdwarsstraat en toen de agenten de man wilden oppakken bemoeide de groep zich met die aanhouding. Daarbij is ook nog een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden. Bij zijn aanhouding is pepperspray gebruikt. Een van de agenten is in zijn gezicht geslagen en is in het ziekenhuis behandeld en kon daarna zijn dienst hervatten. De andere politieman is licht geblesseerd aan zijn been. De verdachten zitten nog vast.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

7 REACTIES

  1. Geweldig beschreven derde alinea. Helemaal mee eens. Zwaar straffen die gasten en wellicht een socialisatietraining op eigen kosten.

  2. Laat de daders een paar zaterdagnachten in opvallende kleding (Ik heb een agent geslagen) lege bierglazen van de grond oprapen zodat iedereen kan zien wat voor sukkels het zijn.

  3. Nadenkertje dit verhaal: Snap het denk ik, groep was niet bij eerder incident met verdachte? Vermoedt een groep passanten die ineens politiegeweld constateerden. Anders reageer je niet zo heftig!

    • Ik heb ook een nadenkertje. Twee agenten, een arrestant en tien omstanders die zich er mee gaan bemoeien Natuurlijk gaan die agenten heftig zijn….

    • nog een nadenkertje, door reacties en mentaliteit zoals van Wim kan de politie bijna niet meer normaal optreden tegen dit soort uitwassen, ik zeg nog harder optreden, pepperspray, taser en als ze dan nog tegenstribbelen gericht schieten dan breng je dit respectloze geweld wel tot een einde

Comments are closed.