Animal Event Helderse Vallei een succes

0

Den Helder – Leerlingen van het Clusius College uit Alkmaar begeleidden dinsdag het Animal Event bij De Helderse Vallei. “Weet wat een dier eet”, was het thema en dat werd op verschillende plekken van het natuur-infocentrum uitgelegd. Natuurlijk moest het ook leuk zijn en daar had het Clusius verschillende spelvormen voor bedacht. Het dierenevenement is van A tot Z door de scholieren zelf bedacht en uitgevoerd.

Iedereen was welkom op het Animal Event en mocht gratis meedoen. ’s Ochtends kwam basisschool De Dijk met drie groepen om alvast de activiteiten te doen. Oud-leerling van De Dijk, Melissa, zit nu in haar examenjaar op het Clusius College en had haar oude school en voormalige juf Simone voor het evenement uitgenodigd.

Op verschillende locaties van de Vallei werd verteld wat dieren zoal eten, varkens bijvoorbeeld. Het werd uitgelegd aan de hand van een origineel kwartetspel.
Chantal de Bruijn had haar hond Bowie meegenomen. De schoolkinderen mochten die niet alleen knuffelen, maar ook een parcours laten lopen. Zo leerde je hoe je een viervoeter met voer kunt belonen. Paarden werden geborsteld en zelfs een heuse hindernisbaan moest genomen worden. Dat maakte dorstig, maar ook dat hadden de organiserende scholieren van het Clusius voorzien. Zo was er in de pauze voor iedereen wat te drinken en een tussendoortje.

Docent Remco van der Kooij van het Clusius legde uit dat de leerlingen alle facetten van dit evenement zelf moesten bedenken en uitvoeren. Daar komt heel wat bij kijken: gezond verstand, creativiteit, het leggen van contacten met De Helderse Vallei, het afstemmen van het draaiboek met wat daar mogelijk is en wat niet. Natuurlijk werd ook de veiligheid meegenomen in het draaiboek en verder het regelen van materialen. Belangrijk was ook de begeleiding van de deelnemers aan het Animal Event. De Helderse Vallei beslaat namelijk een uitgestrekt terrein.

Foto’s: DHfoto