Besluit over coffeeshop Zuidstraat opgeschort

18

Den Helder – Het besluit over wel of geen toestemming voor een coffeeshop aan de Zuidstraat, in het pand van Karsten, laat nog even op zich wachten. Dat meldt de gemeente. “Aanvrager en gemeente zijn overeengekomen het besluit nog even op te schorten om de besluitvorming zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen.”

In een brief aan omwonenden was gemeld dat deze maand het besluit zou vallen, in de Zondagskrant stond namens de gemeente dat de uiterste beslisdatum 13 mei was. Omwonenden voelden zich al in de wiek geschoten, omdat het idee nu juist was dat niet overhaast te werk zou worden gegaan. Uit meerdere bijeenkomsten is gebleken dat de omwonenden liever geen coffeeshop zien. Veel fracties in de vorige gemeenteraad stelden dat een coffeeshop op die locatie onbespreekbaar is.

Of die er ondanks alles toch komt is dus voorlopig nog onduidelijk. “Zodra meer bekend is over het verloop van het proces, laten we dat direct weten”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

18 REACTIES

 1. De besluiten “Rob Scholte Museum”, “wel of niet verlengen Zeestad”, “coffeeshoplocatie”, “verhuizing ambtenaren” en “7 miljoen Port of Den Helder” zijn voorbehouden aan de nieuwe raad. Elk demissionair college dat meer dan eenvoudige zaken afhandelt, gaat ernstig in de fout, en handelt ondemocratisch. Het wordt hoog tijd dat er fatsoenlijke politiek komt in de stad, gebaseerd op de juiste informatie en met draagvlak onder de bevolking.

  • hou nog toch eens op met je gedram over die scholte.
   begint nu toch echt zielig te worden.

   DHA… kunnen jullie geen “scholte-filter” aanbrengen. werkelijk ieder bericht is vervuild met dat gedreutel over die scholte

  • Klopt helemaal, alleen bij Scholte was er al en besluit en dat werdt slechts uitgevoerd πŸ˜‰

   • Nee, was ook helemaal fout: 1. Er hoefde niet ontruimd te worden 2. Er lag een verzoek van de nieuwe raad voor overleg, burgemeester stiekem c.s. negeerden dat 3. De burgemeester loog dat er haast was met oplevering. 4. Ontruiming is een ingrijpende zaak, plus alle kunst pakken.

    • zet eens een andere plaat op meneer van kuijk die lp van scholte komt me keel uit

     • Niet te verkroppen hΓ¨ Sukkels als de vinger op de zere plek gelegd wordt. Vooral omdat het gezever van jou geen zoden aan de dijk zet.

    • Er brand dag en nacht licht in dat postkantoor. Die rekening zal ook wel naar Scholte gaan.

 2. Kijk uit met deze manouvre van de gemeente. De coffeeshop , kan daar nog helemaal niet komen, daar de bouw nieuwe zaak van van Karsten vertraging heeft opgelopen. Die kan daar nog niet weg !!

  • dat is gezever frk heeft niks met de vertraging te maken en als hij er toch komt gewoon een brandbom erin wie niet luisteren wil kan hardere actie verwachten

 3. De gehele visbuurt is tegen coffeeshop las ik laatst maar ze komen wel (niet allemaal) als klant in de koningstraat.

 4. Henk, RS en KS er iedere keer bij betrekken, zorgt voor ruis o.a. op deze specifieke kwestie. Wat ik mis in deze discussie is dat we klaarblijkelijk de drugsvoorziening toestaan. Niet verbieden en handhaven; vanuit het verleden is namelijk gebleken dat we dat niet kunnen/willen. Dus maak het maar legaal…. Verdienen we er in ieder geval nog een paar centen aan. Bah. Bah. Bah. Wegwezen met al die drugspanden. Ik kom nauwelijks adolescenten tegen die voor….. laten we zeggen.. 15.00 uur alcohol nuttigen. Bovendien zijn ze de volgende morgen makkelijk te herkennen… Maar weten jullie hoeveel adolescenten ik tegenkom die voor 11.00 uur al compleet stoned zijn? 13 en 14 jaar…. Bah. Rot op met die “soft” drugs. En hoe een 14 jarige aan het geld komt om 2 Γ  3 keer per week te blowen….. Ik wil het niet eens weten……… Je zal maar vlak naast/in de buurt van zo’n drugspand wonen. Brr

  • Ed, helemaal gelijk dat gedoog beleid maar eens afschaffen, we pakken drugspanden heel hard aan en doe niet mee met een landelijke proef, dus dan maar helemaal niet. Den Helder coffeeshop vrij πŸ˜‰

 5. Den Helder coffeeshop vrij laat mij niet lachen. Ik kan u garanderen dat sluiten het probleem erger maakt dan het nu is. Gebruikers zullen andere wegen vinden om aan het spul te komen. Zin in drugspanden in de wijk?
  Pak eerst maar de echte kanker van de samenleving aan CocaΓ―ne. Want als er 1 middel is die complete families naar de klote maakt dan is dat het.

 6. Wat een dom geleuter, de enige die gelijk heeft is de heer van Kuijk ben bang dat er niets zal veranderen in Den Helder zolang de heer Schuiling hier blijft zitten en die koffieshop komt er echt wel wees maar niet bang alleen de vraag is waar …

Comments are closed.