Beter voor Den Helder probeert het opnieuw

58

Den Helder – Beter voor Den Helder is niet van plan het initiatief voor de formatie uit handen te geven, ondanks dat het CDA dit graag wil. De partij wil zelf een nieuwe poging wagen, zo meldt Carlo Assorgia.

Beter heeft een nieuwe formateur op het oog. Dit keer niemand van buiten, maar een lokaal persoon. Wie dat is wil Beter nog niet melden, de man/vrouw heeft bedenktijd gevraagd. De opdracht is simpel: “opnieuw bekijken wat haalbaar is”, aldus Assorgia.

De PVV heeft inmiddels laten weten “geheel beschikbaar te zijn” en geen enkele partij uit te sluiten.

58 REACTIES

 1. Beter heeft een nieuwe formateur op het oog.
  Laat me raden: Hans Boskeljon??
  Want die weet het toch zo goed?

 2. Vreemd het gaat juist om dat de anderen de PVV ” gedogen ” omdat ze ” gewonnen ” hadden. Ja joh, niemand weet het beter gezien het ” opleiding systeem ” in de regio en dat speelt vaak mee in de lokale politiek. Vooral in deze stad is het bijna een ” zonde ” te noemen. Als je het begrijpt ! Noop, ook deze heer schopt geen deuk in het pakje ” boter “. ” Ranzig ” kun je het wel noemen als er lokale formateur er komt,………

 3. Bravo, de oude politieke partijen staan in de rij (en zullen er alles aan doen om het te voorkomen) bijelkaar. Om weer te kunnen schuiven met wethouders die Den Helder niet nodig heeft.

 4. zullen de “landelijke” huilbuien wel weer klaar staan om dit te torpederen.
  wil niet echt doordringen bij deze afgedroogde partijen dat het volk ze meer dan zat is.
  en zo blijven we eeuwig doormodderen in dit land/deze stad.

 5. Het is echt niet zo moeilijk, meneer Nagel, Huibers en anderen: Beter 6 CDA 5 CU 2 Sen 2 BB 1 GL 1=17 ; mix van lokaal en landelijk, 3 om 3. Speerpunten: openheid, inspraak, geen nieuw stadhuis, geen verplaatsing ambtenaren, inspraak coffeeshops, Zeestad weg, bevordering toerisme, nul geldverspilling, geen afbraak goede gebouwen, overleg met advocaat Scholte, jeugdbeleid, cultuur, armoedebeleid, imago-verbetering, burgemeester?, de andere veertien erbij betrekken, ook met ideeën. En zie: hier verbindt het CDA echt. De “Springoverjeschaduw” coalitie. Blokkeert het CDA deze gezonde combinatie, dan verspeelt ze haar rechten. Want dan springt ze niet, zelfs niet over de zon.

  • Ach ja het is de schuld van het CDA die moet springen als assorgia het zegt je kan mensen en groepen maar 1 keer belazeren en dan is het op commando springen niet meer uitvoerbaar

   • Hier is iemand die het 123 niet zo erg begrepen heeft. Open en eerlijk , en via de achter deur de oude meuk weer binnen halen. Wie belazerde wie nu .

   • Het CDA kan alleen maar aan het handje van de VVD lopen. Harmen Krul, plakje worst?

  • Beste Henk, het CDA kan alleen maar aan het handje van de VVD lopen. Harmen Krul, plakje worst?

  • Geachte heer van Kuijk, als ik uitga van de winnaars van de verkiezingen en de politieke verschuiving die de kiezer aangeeft zou het rijtje zo wezen: Beter 6, CDA 5, CU 2, Sen 2, PVV 3. = 18. Of doet u ook mee aan het cordon sanitaire tegen de PVV?

   • Nee, daar doe ik niet aan mee. Wel ben ik van serieuze inspraak van onderaf, en die is bij de PVV niet te vinden. Wilders wijst de wethouder aan, als solist. Ik hou niet zo van greep vanuit Den Haag op onze stad, behalve als ze dubbel spoor en een goede weg aanleggen. Overigens, ik zie je punt, ze zijn zeker winnaar, dus het kan wel, vanuit de kiezer.

 6. Sterkte voor deze man/vrouw, heeft hij/zij wel nodig. Moedig ook maar weet wel wat er voor rottigheid speelt hier in de stad.

 7. Hopelijk denken alle partijen nog aan de kiezer en zijn ze niet slechts naarstig bezig met hun plek in het pluche

 8. Assorgia. Laat het CDA ook maar hangen. Zoals Johan Derksen het zegt “ik lach me een krul in m’n l..

 9. Lady Bug , vergeet dat maar ! Partijen hebben de kiezer nodig vòòr de verkiezingen . Na de verkiezingen , hebben zij geen boodschap meer aan u . Tot… over vier jaar het hele circus weer opnieuw begint. Dan worden de gouden bergen weer uit de kast gehaald.

 10. De oude politieke garde staat weer te popelen het pluche te bezetten.willenn geen coöperatie met de lokale partijen
  Zijn ze het al weer vergeten ????
  Totaal 5 miljoen voorbereidingskosten stadhuis, kostenverslindende schouwburg, falend drugsbeleid, gescheiden afvaldrama, ruim miljoen proceskosten oa voor affaire Scholten,falend parkeerbeleid, enz enz. Voortzetting kostenverslindend wanbeleid os te verwachten.Vvd stapte uit coalitie omdat er geen nieuw stadhuis kwam. Willen er nu weer in incl nieuw stadhuis. Burgers pas op uw tellen want dot gaat de gemeenschap weer heel veel geld kosten.

 11. BvDH ga ervoor, het draait om Den Helder! Niet om de (landelijke) politieke partijtjes. Zet U ook aub in voor Helderse wethouders ipv wildvreemden van buitenaf!

 12. Wordt dhr. Carlo Assorgia nog vertrouwd na zijn list en leugen en bedrog?

 13. Om eerlijk te zijn stemt het mij en waarschijnlijk meer mensen droevig te zien hoe men elkaar hier afmaakt. Ook politici worden geschoffeerd en (Krul) als hond neergezet. Laten we nu a.u.b. het algemeen respect opbrengen en met fatsoenlijke argumenten het schriftelijke debat voeren. Niemand is er bij gebaat nog meer olie op het vuur te gooien. Denkt men nu echt dat door grofheid de zaak gewonnen wordt. Nee, de contrasten worden alleen maar scherper. Wij als inwoners van Den Helder moeten het goede voorbeeld geven en staan voor onze stad. Met respect het debat aan gaan en het schofferen buiten de stadsgrenzen houden. Ook ik heb mijn voorkeuren v.w.b. het bestuur van deze stad. Dat heb ik met argumenten proberen te onderbouwen, zo moet het en niet met geruzie en geblaat. Voor mij hebben ALLE partijen in Den Helder hun geloofwaardigheid verspeeld en wordt het tijd voor een zakencollege. Geen plaatselijke ego’s, maar bestuurders die boven de partijen staan. Dat is n.m.m. enige manier om uit deze impasse te komen. Zo niet krijgen we waarschijnlijk weer dezelfde problemen als tijdens de laatste raadsperiode. Veel gepraat, weinig daad.

   • Wat is daar bedroevend aan Judge? Het is misschien gewoon een goed idee, nu het er zo voorstaat. Wie het het eerst “bedacht” heeft vind ik onbelangrijk.

   • Judge X, Een directe link naar het artikel waar je op doelt is;
    https://gemeenteraad.denhelder.nl/Documenten/verzoek-om-met-gezamenlijk-programma-te-komen-voor-de-komende-vier-jaar.pdf
    .
    De brief is geschreven door CDA prominent Eef van der Broek. Die zijn brief -net als iedereen binnen de “club”- ondertekend met “Betrokken inwoner van Den Helder”
    .
    Wat is er de laatste tijd aan de hand bij het CDA. Ze worden steeds viezer met politiek bedrijven. Er mag van het CDA niets veranderen in Den Helder. Ze prediken openheid en transparantie, maar de deksel proberen ze angstvallig op de enorme beerput te houden.
    .
    Het wordt tijd dat iedereen zijn mond open gaat doen over de smerigheden van Den Helder. Laten we dan is beginnen met het CDA en de CDA prominenten. Wie iets smerigs weet, leg het op tafel….

    • Het wordt ook tijd dat men het weer eens gaat hebben over wat er allemaal goed gaat in onze mooie stad. Vandaag heerlijk genoten van de zon, gratis en voor niets. Ik zie de kinderen heerlijk spelen in de vorig jaar aangelegde prachtige speelplaats. De Xenos doet het lekker op de nieuwe lokatie en de mensen die erboven wonen zijn ook blij. De gevels in het stadshart knappen steeds meer op. Het is zomaar gezellig in de Beatrixstraat, jawel, de Beatrixstraat! Een paar kinderen spelen bij het fonteintje in het stadspark. Vandaag zullen wij herdenken op verschillende lokaties in de stad, met veel respect en aandacht. We hebben een geweldige bibliotheek! In alle wijken worden heel zorgvuldig nieuwe bomen geplant, ter vervanging van de stormslachtoffers. Er is nog zoveel meer!
     Ik wil iedereen uitnodigen om het eens te hebben over waar men zo van geniet in onze stad! Wie iets weet, leg het op tafel : )
     (geheel off topic maar wat maakt het uit…)

  • Nico, wat dat betreft is deze site bijna een voorbeeld van wat er zich op alle niveaus in onze stad afspeelt; “op de man spelen, elkaar lekker afbranden”. En de landelijke pers staat gretig te wachten om verslag te doen van het een en ander.
   Op deze manier krijgt onze stad een imago wat niet beter voor Den Helder is. Triest maar waar.

 14. Volgens mij is politiek een serieuze zaak tbv de samenleving. In hoeverre moeten we dit nog serieus nemen als samenleving van Den Helder?

  • De samenleving van Den Helder had een verkiezingsopkomst van 48,6 %, 4 jaar geleden was er een opkomst van 47,4 %; zo serieus werd het dus genomen …

   Er is nog hoop op herstel van de lokale democratie, maar met een herstel van 1,2 % per 4 jaar schiet het natuurlijk niet op.

 15. Eindbod van Beter voor Den Helder aan CDA: met Senioren, Stadspartij ’en nog een’
  Serieus, visie? Den Helder verdient beter!

 16. Een zakencollege, zoals Nico voorstelt DL! Lijkt me onder de gegeven omstandigheden het allerbeste. Zou zomaar een positieve draai aan alles kunnen geven, hoe uitdagend dit idee ook is. En alsjeblieft mensen, wat meer respect voor elkaar graag!

 17. Nee ik ga geen namen of voorkeuren uitspreken. Dat is ook helemaal niet aan mij. Het gaat mij om de bestuursvorm, waar voor iedere partij wat te halen valt (om het maar even heel simpel te omschrijven).

 18. Beste JudgeX, het is mooi dat u met allerlei artikelen aankomt. Mijn vraag is dan, wat heb ik er op dit moment aan. Alle situaties zijn anders. Mensen zijn anders net als momentum en sfeer. Wat betreft een zakencollege. Dat is al decennia een mogelijkheid om uit een impasse te komen. Ik heb het dus niet uitgevonden. Na de oorlog was het eerste kabinet een zakenkabinet. Die heeft het ook niet slecht gedaan denk ik. Waarom dan die verontwaardiging. Als iemand anders er mee aan de wandel wil en de eer op wil strijken, ga je gang. Het gaat mij om rust, respect en wat goed is voor Den Helder. Ook het noemen van namen is niet aan ons, maar aan degene die als formateur aan de slag gaat. Ik denk dat er best met alle partijen consensus bereikt kan worden over een groep van 4-6 mensen die aan de slag kunnen gaan.

 19. ’Hef Den Helder dan maar op’’. Dat stelt een gefrustreerde ex-formateur Peter Cruijff in een schriftelijke verklaring. Dit zijn stellingen van een niveau die volgens mij niet bij serieuze politiek horen. (Gedrag van een kind die zijn zin niet krijgt!) Ik hoop nu toch dat de Helderse politici eens gaan inzien waar ze mee bezig zijn. Den Helder is te mooi om zo mee om te gaan. (En dat van een niet Jutter)

  • DL, Den Helder is al zeker 20 jaar het grootste maffiagat van Nederland. Dat kon zo blijven, omdat vrijwel iedereen steeds de brengers van het slechte nieuws probeert te onthoofden. Het is zo erg, dat het nauwelijks te bevatten valt. Mensen kijken daarom ook liever weg, want dat is veel veiliger. Het rottingsproces is nu in zo’n vergevorderd stadium gekomen, dat de deksel niet meer helemaal op de beerput past. Een college dat een paar maanden functioneert zou in theorie nog wel kunnen, maar dan begint de ellende gewoon opnieuw. De maffia probeert ons te laten geloven dat het gooien met modder naar elkaar de oorzaak is. Daarmee proberen ze ons af te leiden van de beerputten die op springen staan. Nou is het wel zo, dat als je 50 beerputten hebt in dit gat, mensen over 100 beerputten spreken. Dat gaat altijd zo. Dat maakt de situatie zo moeilijk. Je loopt op de zijkant van een scheermens. Er is geen andere weg meer dan het uitmesten van de beerputten, maar als je daar te fanatiek in bent (mijn valkuil!) dan verword je van bestrijder van onrecht zomaar tot pleger van het grootste onrecht. Want niets is erger dan vals beschuldigd te worden. Alleen diepgaand onderzoek kan Den Helder van de ondergang redden. Maar dat onderzoek komt er niet. Het ministerie van Justitie is zelf in handen van de maffia gevallen. Ik weet dat 99% van de lezers van DHA mij nu tot complotgek gaat bestempelen. Eens wordt het voor iedereen zichtbaar. Als je het wil zien, dan lukt dat nu al. Hoeveel grove schandalen zijn er de afgelopen jaren niet op Justitie geweest. Duik daar eens in en je schrikt je werkelijk kapot. Oud CdK NH en oud SG Justitie Harrie Borghouts die openlijk verklaarde: “Als de waarheid over de zaak Demmink naar buiten komt, stort heel Justitie in”. Google eens op Baybasin…. Diepe, diepe zucht. Nee, ik ben niet slimmer dan de rest. Alleen zijn mij in het verleden door de zaak Spijkers en de affaire rondom Bram Peper waar ik als onderzoeksjournalist middenin zat, de schellen van de ogen gevallen. Nog een nabrander. Justitie heeft ook in Den Helder een paar zaken zogenaamd ‘onderzocht’. Dat hebben ze aantoonbaar NIET gedaan! Maar daaruit mag je natuurlijk niet concluderen dat de onderzochte figuren toch schuldig zijn. Zo werkt dat niet. In mijn ogen is dit het Romeinse Rijk vlak voordat het aan decadentie en leugenachtigheid ten onder gaat. De geschiedenis herhaalt zich.

   • Alleen de liefde voor de waarheid brengt je thuis. Staan al je haren overeind naar aanleiding van mijn verhaal?? Kijk dan eens naar het zogenaamde gebruik van chemische wapens in Syrie dat daarna met VS raketten werd bestookt. 100% aantoonbaar een leugen. De aanslag met chemische wapens was totaal fake! Kijk eens terug naar het kamerdebat met Rutte over de dividendbelasting memo’s. Zelfs een kind kan zien, dat Rutte cs de sterren van de hemel liegen. Dat is de wereld waarin we met zijn allen -van Washington tot Den Helder- terecht zijn gekomen. Probeer de moed te hebben om het onder ogen te zien. Daar begint de genezing (zo die nog mogelijk is) en niet bij wegkijken of bij het onthoofden van de brenger van het slechte nieuws. En natuurlijk is het niet zo dat ik in mijn eentje alles juist zie, maar pas op, zelfs een stilstaande klok heeft tweemaal per dag gelijk.

   • Ik werd jaren geleden eens kenbaar gemaakt op het “ronde huis” bij de veluwe, ik ben mij erin gaan verdiepen.
    Over beerputten gesproken tot in de hoogste regionen en er zelfs vandaag de dag nog steeds zeer maar dan ook zeer kwalijke zaken plaatsvinden. Niet meer in Nunspeet nee maar elders….ik noem een zaak Demmink maar even bijvoorbeeld.
    Mensen zouden zich bewust moeten worden van wat er allemaal plaatsvindt in Nederland en in de wereld.
    Nu kan een lezer van mijn bericht denken niet hier in Den Helder….allemaal complot theorieën prima hoor.

    Blijf maar een schaap en loop mee, de wolven wachten!

 20. Wat was er mis met het document wat in de krant heeft gestaan? Men heeft zich gewoon laten piepelen door een paar mensen uit de randstad.
  Met een zakencollege krijg je gegarandeerd mensen die geen binding met een partij en zijn of haar kiezers hebben en die alleen voor het geld gaan. Dan staan leden 4 jaar lang te werken voor een paar zetels en wordt een wildvreemde naar voren geschoven die niemand gekozen heeft. Dat heeft niets met democratie te maken.

 21. Er is in Nederland maar één gemeente met een zakencollege en dat is Zwijndrecht, en ik denk ook dat het experiment daar bij blijft, want het werkt niet zo goed als men suggereert.
  Sinds 23-04-2018 ligt er een ingekomen brief bij het college en de gemeenteraad (ik refereerde er al eerder aan), die reeds adviseert in de richting van zo’n zakencollege, dus het zal mij benieuwen – wanneer dhr. Assorgia niet gaat slagen met het vormen van een coalitie – welke partij het aandurft om de mogelijkheid aan te snijden.
  De afkomst van de brief zegt mij al genoeg en burgemeester Koen Schuiling als voorzitter van zo’n college moet je dan helemaal niet willen; maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
  https://www.bnr.nl/programmas/hemmen/10342188/nooit-meer-politiek-pootje-haken-bij-zakencollege

 22. Beste Henk, dan moet men ook niet zeuren en zuigen over het college zoals het door de meerderheid wordt geïnstalleerd. Nu wordt er alleen maar geklaagd en geroddeld, niets is goed en iedereen is fout. Er is altijd wel iets te klagen. Ja leden van een partij lopen zich het vuur uit de sloffen om enkele mensen in de raad te krijgen. Maar als die raadsleden dan geen fatsoenlijke coalitie kunnen smeden moet er iets gebeuren. De stad zal toch bestuurt moeten worden, of moeten we maar 4 jaren proberen een coalitie te smeden en in 2022 besluiten dat het niet ging. Ik weet dat dit niet gaat gebeuren, maar het naar binnen blijven kijken kan gevolgen hebben waar de inwoners van Den Helder niet blij mee zijn. Verder kan een zaken college ook uit nieuwediepers bestaan die hun sporen verdiend hebben, maar niet gebonden zijn door de partijen die in de raad zitten, de zogenaamde vrije denkers. Dan heb je mensen die Den Helder kennen en vanuit een ongebonden positie de hangende dossiers af kunnen ronden. Voordeel voor de partijen die in de raad zitten is dat zij hun eigen programma kunnen volgen en kiezers aan zich kunnen binden. Om eerlijk te zijn denk ik dat veel mensen uit de randstad, de misere in Den Helder lezende zich meerdere keren achter de oren krabben voordat ze besluiten om een functie in het college op zich te nemen en naar onze stad te verhuizen.

  • De hoogwaardigheidsbekleders uit de randstad hebben uit eigen economisch belang, al een paar eeuwen liever niet dat er voorspoed in Den Helder wordt gecreëerd (lees de geschiedenis er maar op na).
   Daarom heeft de provincie ons eerst verblijd met de komst van corrupte VVD-afgevaardigde Hooijmaijers en ons vervolgens VVD-zieke Koen Schuiling op het dak gestuurd.

 23. Ik weiger de zwartgalligheid van enkelen onder u te volgen. Met pessimisme komen we nergens en blijft het zo het is. Misschien wil men dat wel want o wee als het beter gaat kunnen we niet meer zeuren en zuigen. Nogmaals ik niet. Positief denken en vertrouwen in de medemens maakt het leven een stuk aangenamer en geeft meer.

 24. Mijn voorspelling wordt bewaarheid vanaf het
  begin was mijn reactie al dat het helemaal
  Niks wordt! Zie het gaat de 4e ronde in…
  Zekers tot op het bot de Helderse politiek verrot!Assorgia ga datgene doen waar je gied in bent …pizzas bakjen!

 25. Kop op Nico, u zult zien dat het uiteindelijk allemaal goed gaat komen als we van de ouwe meuk af zijn.
  Dan gaan we allen weer fluitend door het leven. 😀

 26. Sinds het debat over de afschaffing van de dividendbelasting (memo’s) waarin Rutte voor iedereen zichtbaar snoei en snoeihard stond te liegen, zonder dat dit ook maar de minste consequentie had in de Tweede Kamer, broeit er wat in dit land. Ik had meteen gevoel, dat dit een keerpunt gaat worden in de politieke geschiedenis van Nederland. De massa is heel langzaam wakker aan het worden en er ontstaat van Den Haag tot Den Helder walging over de huidige generatie politici. Die hebben dat alleen totaal niet door, omdat ze helemaal los gezongen zijn van de mensen die ze zogenaamd vertegenwoordigen.

 27. Ben wel benieuwd of de ledenvergadering van de CU nog is doorgegaan en met welk resultaat?
  Er zijn wel personen alhier welke op voorhand toch min of meer aan de stoelpoten van Tjitske aan het zagen waren.
  Bijvoorbeeld de heer Willem koning op Twitter,citaat:
  Met dit wijze besluit van de Stadspartij zwijnt de CU natuurlijk enorm. De ledenvergadering zou nu moeten gaan over de positie van de fravo. #DenHelder.einde citaat.
  En de heer heer Hans Boskeljon,citaat:Tja Tjitske is politiek gezien de laatste twee dagen wel drie keer door een vrachttrein overreden… Maar vanuit de barmhartigheid zullen ze haar nog wel even laten blijven ben ik bang…Einde citaat.
  Mevr linda rose Smit,citaat:zoals ik al eerder meldde heir en dar Er moeten wat fravo’s vertrekken om weer een coalitie en werkbare raad mogelijk te maken. Te beginnen bij fravocu, bvdh en dan nog een paar.Einde citaat.
  Hoe zo elkaar vertrouwen?

  • Het is zo moeilijk om het licht te zien in dit duistere schimmenspel. Maar een ding weet ik wel, als je tegen Tjitske bent, dan deug je niet. Niet dat ze het altijd bij het rechte eind heeft, maar dat geldt voor ons allemaal. En wat Boskeljon betreft, die spoort echt niet. Volgens mij is het zelfs onverantwoord om hem zelfstandig over straat te laten lopen.

Comments are closed.