DHA-A leader
DHA-A leader

Bosbrandje in Donkere Duinen

Den Helder – In de Donkere Duinen is zondag door onbekende oorzaak een kleine bosbrand ontstaan. Om 13.00 uur werd groot alarm geslagen vanwege een brandgerucht. Aan het Hengstepad stond een bossage in brand.

Omdat het code oranje is voor de droogtefactor en wind uit het oosten zou uitbreiding van de brand desastreus zijn geweest voor de natuur. De Helderse brandweer, samen met korps Julianadorp hebben de brand geblust. Opgeroepen regiokorpsen en een ambulance hoefden niet ter plaatse te komen.

De politie is een onderzoek gestart, brandstichting wordt niet uitgesloten. De schade aan de natuur valt mee, enkele vierkante meters zijn vernield.

Info en fotografie: Inter Visual Studio/GLOCALmedia

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: