DHA-A leader
DHA-A leader

Chauffeur twee keer in de fout, taxi in beslag genomen

Den Helder – De snelheid van een 40-jarige taxichauffeur uit Amsterdam werd in de nacht van dinsdag op woensdag, op de N9 bij Julianadorp, gemeten op 133 kilometer per uur (na correctie), waar 80 is toegestaan. Omdat het een overschrijding van meer dan 50 kilometer per uur betrof, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en hem werd duidelijk gemaakt niet meer te gaan rijden.

Ongeveer drie kwartier later zagen agenten hem weer rijden, maar dan op de A9 ter hoogte van Uitgeest. Hier is de man aangehouden en de taxi in beslag genomen. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

De taxi heeft hij woensdagmiddag mogen ophalen met iemand die wel bevoegd was om te rijden. Hem is duidelijk gemaakt dat bij een volgende keer het voertuig in beslag wordt genomen en hij deze niet meer terug krijgt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

Reageren is niet meer mogelijk.