Cheque en rijst De Rank voor Voedselbank

2

Den Helder – Rob (midden) en Lotte (linksachter) Winkel van de Voedselbank kwamen vrijdag naar basisschool De Rank om een cheque van €2.929,44 en 445 pakken rijst in ontvangst te nemen. Zij ontvingen dit uit handen van Thijs (groep 1/2, met cheque) en Tim (groep 6, met pakken rijst) die opvielen met hun inzet voor deze actie.

Tim haalde het hoogste bedrag op met de prestatieloop tijdens de Koningsspelen en Thijs vlocht tegen betaling de haren van zijn schoolgenoten. Alle leerlingen hebben zich onder leiding van de juffen Ruth en Esmee heel hard ingezet en het hele schoolteam is trots op de leerlingen.

De eerste woorden van Rob en Lotte zijn: “Geweldig, ongelofelijk en ontroerend”. Ze zijn diep onder de indruk over de inzet van de leerlingen en de prachtige opbrengst. Het geld wordt gebruikt om gezinnen extra te ondersteunen, maar ook om de bus die alle gekregen voedsel ophaalt te laten rijden en onderhouden. “Want”, zo vertelt Lotte de kinderen, “je kunt het bijna niet geloven, maar voor sommige kinderen is zelfs geen geld voor een tandenborstel of tandpasta”. De pakken rijst zijn zeer welkom, die kan iedereen gebruiken en ze zijn lekker lang houdbaar, zodat het in meerdere rondes uitgedeeld kan worden. Tijdens de uitreiking werden ze liefkozend met meneer en mevrouw Voedselbank aangesproken, wat ze zeker konden waarderen.

Vlechten
Thijs besloot om haren te gaan vlechten voor deze actie. Hij had een keer een filmpje op YouTube gezien en dacht: “Dat kan ik ook”. Via filmpjes leerde hij hoe het moest en zo heeft hij 26 van zijn schoolgenoten ingevlochten. “Thijs is een sociaal voelend kind en is supertrots dat hij met zijn actie mensen kon helpen”, aldus zijn trotse moeder. Tim is een echte sporter, hij doet aan Atletiek bij Noordkop en zag in de prestatieloop tijdens de Koningsspelen zijn kans schoon om zich flink te laten sponsoren. Hij vond het erg leuk om te doen, maar is ook erg blij dat hij hiermee mensen kon helpen.

Na de uitreiking werden meneer en mevrouw Voedselbank natuurlijk geholpen om al die pakken rijst in de auto te zetten.

2 REACTIES

  1. uw advies: Helderse politici moeten haren gaan vlechten??
    rare ideeën houd u er op na, ook door het vergelijken van deze 2 jongens met een verschrikkelijke club BN-ers doet u ze ook niet echt eer aan…..

Comments are closed.