DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

College: voldoende ritten scholierenlijn 652

Den Helder – De gemeente heeft zich ingespannen om ervoor te zorgen dat scholieren doordeweeks toch met genoeg regelmaat per bus van Schagen naar Julianadorp (en omgekeerd) kunnen blijven reizen, ook na 22 juli. Dat schrijft het college in een brief aan de raad, in antwoord op vragen van het CDA.

“Deelt het college de mening van het CDA dat het te nemen provinciale besluit indruist tegen het belang van schoolgaande kinderen vanuit Den Helder?”, was de vraag van het CDA. Het antwoord van het college is als volgt: “Tijdens de behandeling van het vervoerplan door Provinciale Staten op 23 april jl. is een extra pakket van maatregelen vastgesteld: daarmee komt het aantal ritten van lijn 652 tussen Julianadorp-Schagen op 8 en Schagen-Julianadorp op 6 (was resp. 6 en 4 ritten). De dienstregeling toont aan dat Connexxion voor deze lijn een frequentie hanteert van eens per uur. De meeste leerlingen die vanuit Julianadorp naar Schagen (vv.) met de bus willen, hebben profijt van de toevoeging van de extra ritten.”

“Uiteraard zullen er altijd individuele scholieren zijn, die geen baat hebben bij deze aanpassingen; die leerlingen willen wij doorverwijzen naar de trein tussen Den Helder-Schagen. Hoewel die route langer is qua reistijd, is er via station Den Helder zuid altijd de mogelijkheid om op de plaats van bestemming te komen.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Rupert S

    Onbegrijpelijk dat een lokale overheid zich moet inspannen om linksom of rechtsom een stukje essentieel openbaar vervoer vast te houden. De dictatuur van het geld heeft alles kapotgemaakt. Het ‘ons’ bestaat niet meer, het ‘collectief belang’ is een begrip voor ‘dromerige types’, types waarover in Audi’s Q7 kotsend van het lachen grapjes gemaakt worden. Het is een gotspe. U dient zich te realiseren dat we een MASSIEF foute weg ingeslagen zijn, met dank aan de liberale roofridders. We gaan niet kapot, we zijn kapot De dikdoeners, de patjepeeërs, de praatjesmakers, de Trumpofielen, ze vinden het ge-wel-dig.

    Ik zal het even uitleggen: een staat die van overheidswege bussen laat rijden om scholieren naar school te brengen, is een beschaafde staat. Zo hoort het. Vadertje Staat zorgt voor onze scholieren. Dat doen ze met liefde en toewijding. Zo’n briljurk als Rutte zou op de barricaden moeten staan voor openbare voorzieningen. Maar nee: het is gebeurd. Over en uit.

Reageren is niet meer mogelijk.