Dag van de Muziek telt ruim 1800 muzikanten

2

Den Helder – Het grootste muziekfestival van Nederland en omliggende landen vindt zaterdag 2 juni weer plaats in Den Helder: De Dag van de Muziek! Op deze dag staat de binnenstad bol van de muziek. Op 20 podia in de binnenstad is er een zeer divers muzikaal programma. Ruim 1800 (amateur) muzikanten laten van zich horen.

Van bands, koren, individuele zangers en zangeressen tot dans- en muziekgroepen. Iedereen heeft een andere smaak in muziekgenres. Op de Dag van de Muziek vind je gegarandeerd iets wat specifiek bij jouw smaak past! Van klassieke klanken tot harde rockmuziek; voor iedereen is er wat wils. Deelnemers komen vanuit Den Helder, de regio en zelfs buiten de landsgrenzen wordt de Dag van de Muziek steeds bekender.

De meeste podia staan in horecagelegenheden van enthousiaste ondernemers! Ook zijn er een aantal buitenpodia. In het Stadspark laten de cursisten van Triade zich horen, in de Spoorstraat staat er een podium voor dansgroepen en kleine gezelschappen, op het Breewaterplein grote orkesten/ groepen en voor Wienerhof en Vishandel Boon laten veel koren van zich horen. Achter Windkracht 13 spelen diverse geweldige bands en zangers/zangeressen!

Opening
De opening van de Dag van de Muziek is om 11.45 op het Breewaterplein. De opening word opgeluisterd door het Harmonie Orkest van Muziekvereniging Winnubst. Een mooi startmoment voor de Dag van de Muziek. Komt allen dan ook om 11.45 naar het Breewaterplein!

Tijdens de Dag van de Muziek wordt ook de Dag van de Bouw gehouden. In de Beatrixstraat worden activiteiten aangeboden en is er mogelijkheid in diverse nieuwe panden te kijken.

Jubileum
In 2019 bestaat de Dag van de Muziek 25 jaar! De werkgroep wil hier een extra bijzondere dag van maken. Heeft u mooie, leuke en originele ideeën voor dit jubileum die passen bij dit amateur muziekfestival; laat ons dit weten via info@dagvandemuziek.nl. Misschien brengen we jouw idee dan wel tot uitvoer! Zet de datum voor dit Helderse feestje alvast in je agenda: zaterdag 25 mei 2019!

2 REACTIES

    • Dat is inderdaad te hopen George. Met al die valse kraaien onder de deelnemers zak je anders zo van ellende in de grond weg.

Comments are closed.