Drie doden bij verkeersongeval op N250 (update)

17

Den Helder – Op vrijdagmorgen vond er op de Rijksweg N250 onder Den Helder een verkeersongeval plaats waarbij drie personen zijn omgekomen.

Kort na 10.00 uur kreeg de politie melding van de aanrijding. Ter plaatse bleek een zwarte personenauto (met Duitse kentekenplaten) frontaal op een personenauto uit tegenovergestelde richting te zijn gereden. In de uit Duitsland afkomstige auto zaten twee dodelijke slachtoffers, in de andere auto zat het derde slachtoffer. Bij de aanrijding zijn geen andere personen of voertuigen betrokken.

De weg is in beide richtingen afgesloten. Dit zal naar verwachting zeker nog enkele uren duren in verband met een technisch sporenonderzoek. Hierbij is ook een heli ingezet. Ook moet de identiteit van de dodelijke slachtoffers worden vastgesteld en de nabestaanden worden geïnformeerd.

Foto’s: Inter Visual Studio/ GLOCALMedia

17 REACTIES

 1. pff, mensen hebben vandaag het telefoontje gekregen dat je nooit wil en altijd vreest.

 2. Het toerisme neemt hier enorm toe om van de mooie omgeving te genieten, goed voor de economie. Ook de vele toeristen voor Texel moeten door Den Helder heen. Vooral de vele Duitse toeristen zijn de snelle vierbaans autowegen gewend en weten niet wat hen overkomt, wanneer ze al vanaf Alkmaar of Den Oever geruime tijd op een drukke tweebaansweg moeten rijden. Veel vaker dan tientallen jaren geleden zie je automobilisten op de linker weghelft rijden om zo veel mogelijk auto’s in te halen en weer invoegen op de rechter weghelft wanneer ze een tegenligger aan zien komen.Niet verstandig en dat gaat soms verkeerd. Je zal daar maar net rijden. Zie hier de noodzaak meer dan ooit, om de weg vanaf Alkmaar te verdubbelen, want de toeristen (uiteraard ook wel anderen) blijven dit doen. Het toerisme moet hier toch verder kunnen toenemen zonder angst en beven ?
  Veel sterkte aan de nabestaanden gewenst.

  • Hmm, ben wel even benieuwd hoe die dubbele weg Den Helder dan in gaat lopen. Zeg maar vanaf Alkmaar hard kunnen rijden tot het kooypunt en dan?? Maar laten we aub geen conclusies trekken over de oorzaak van het ongeluk. Er zou een Heldenaar (derde slachtoffer) bij betrokken kunnen zijn. En op dit moment weten we niet wat er is gebeurd. Dus, wellicht nog maar even niet speculeren.

    • Ed meent niet te weten dat het derde slachtoffer uit Den Helder (niet Helden) komt – er “zou” een Heldenaar bij betrokken kunnen zijn. Zou, als in mogelijk maar niet bevestigd. De kans bestaat omdat we het hier hebben over een weg die rechtstreeks van en naar Den Helder gaat.

  • Wie heeft het over inhalen. Dat is niet het geval . alleen maar wijzen en wijzen

 3. Waarom plaatsen jullie een foto van de autos als de nabestaanden nog niet op de hoogte zijn??

 4. ik hoorde dit op me werk,dacht nee he weer die rot weg,triest hoor om dit nieuws te krijgen,deze weg,rij ik al jaren niet meer

 5. Die weg kan er niets aan doen, de bestuurders van auto’s wel.

 6. Na wat ik begreep is de bestuurder van de duitse auto waarschijnlijk onwel geworden. Dus geen inhaalactie of mobiel die daarbij kwam kijken. Erg veel sterkte aan de nabestaande gewenst.

 7. Hopelijk komt er later meer duidelijkheid over de toedracht van het ongeval. Vreemde zaak dat niemand het overleefd heeft als je de foto`s ziet.
  Vind het ongepast om zoals Cammie dit bericht te gebruiken om te pleiten voor meer wegen en toerisme.

 8. beste corina
  ik vind het een rot weg,de weg ken inderdaad niks aan doen,maar ik denk dat hoop bestuurders gewoon met andere dingen bezig zijn,of denken het ken nog wel,zelf rijd ik een andere weg en ook daar heb je idioten die hard moeten rijden,in dit geval zal het onderzoek duidelijk moeten geven.

 9. Als automobilisten nooit foutjes maakten, dan gebeurden er nooit ongelukken, ook niet op de slechtste wegen.
  Corina lijkt te willen stellen dat de overheid daarmee alle verantwoordelijkheid van zich af kan schuiven, maar zo is het natuurlijk niet.

 10. Voeg nog even voor alle duidelijkheid toe, dat het toerisme niet meer gestimuleerd zou moeten worden als de infrastructuur niet aangepast wordt, juist om deze tragedies te voorkomen, ook als dit ongeluk niet door menselijke fouten is veroorzaakt, te veel ongelukken op die weg zijn dat wel.

Comments are closed.