Droomseizoen voor JVC-meiden

1

Julianadorp – De meiden van JVC onder 15 (MO15) beleven dit jaar een droomseizoen. Zowel in het najaar als in het voorjaar zijn ze ongeslagen kampioen geworden in de eerste klasse. Twee keer een wedstrijd gelijk, maar verder zijn alle wedstrijden gewonnen. Zaterdag 26 mei werd op eigen veld de laatste wedstrijd gewonnen en het kampioenschap gevierd met een rondje op de kar door het dorp.

In het Pinksterweekend heeft het meidenteam deelgenomen aan een internationaal voetbaltoernooi in het Deense Haderslev. Ook daar kon niemand de meiden van JVC stoppen. Zelfs de Spaanse en Duitse tegenstanders wisten geen raad met het wervelende voetbal van de toppers van JVC. Na zes gewonnen wedstrijden kon de beker mee terug in de bus naar Julianadorp.

Een deel van het team heeft dit jaar ook deelgenomen aan de zaalcompetitie. Samen met de andere Helderse clubs en een team uit Schagen is een KNVB-competitie opgezet. Ook hier prijkt de naam van JVC bovenaan het rijtje.

Bekertoernooi
Er is nog een prijs binnen te halen voor dit meidenteam dit seizoen en dat is de KNVB-beker. Ze hebben zich geplaatst voor de finale en dat is op zich al een hele mooie prestatie. De finale wordt zaterdag in Uithoorn gespeeld tegen hoofdklasser FC De Bilt. Zijn de meiden van JVC echt onverslaanbaar? Volgende week zullen we het weten. Het zou wel de kers op de taart zijn voor dit fantastische team en hun coaches/trainers Jeroen van der Most en Ilonka Zonneveld.

1 REACTIE

 1. Wat een prachtige prestatie van onze meiden uit Julianadorp, eigenlijk is zo´n resultaat nauwelijks te bevatten.
  Ik ben er dan ook meteen een beetje ´ingedoken´ (beter laat dan nooit, mijn excuses …) om te proberen te begrijpen waar de meiden nu ongeveer ´staan´.
  Ik vind echter op internet bij de vrouwen onder 15 jaar alleen ´divisies´ en bij de vrouwen boven 15 jaar is er wél sprake van ´klassen´.
  In dat geval zouden de meiden dan nu promoveren naar de Hoofdklasse op zaterdag of zondag?
  Welke voetbalkenner weet hoe hier de vork hier in de steel zit?
  Graag zou ik het voetbal van deze dames op een afstandje en wellicht een enkel keertje dichtbij (het is om de hoek) willen volgen ter aanmoediging.
  Het tot nu toe behaalde resultaat spreekt in ieder geval al bijzonder tot de verbeelding.
  Het is fijn dat het vrouwenvoetbal zich zo ontwikkelt in Nederland en ik wens de meiden uit Julianadorp as zaterdag het allerbeste toe, heb vertrouwen!
  Gefeliciteerd meiden, werkelijk prachtig gedaan, wat een bijzondere prestatie!!

Comments are closed.