Formateurs vol vertrouwen in goede afloop

21

Den Helder – Het lijkt stilletjes, maar het gaat goed met de formatie. Dat stelde formateur Hans Huibers zaterdag in het LOS radioprogramma De Week op Zaterdag. Afgelopen week zijn er drie lange gesprekken (zelfs een van zes uur) geweest tussen de zeven partijen. Volgens Huibers verlopen de onderhandelingen in een prima sfeer en is er alle reden voor optimisme.

“Er liggen stevige opgaven, er zijn discussies, maar er worden meters gemaakt. En we lachen ook”, verklapte Huibers. De formateur, die de Helderse politiek eerder ‘ziek’ noemde, constateert tot zijn genoegen dat de twee grootste partijen – Beter voor Den Helder en het CDA – elkaar diep in de ogen hebben gekeken en nu weer samen aan tafel zitten. Eerdere pogingen tot samenwerking strandden op een gebrek aan onderling vertrouwen.

Dat mag dan terug zijn, er liggen nog wel stevige opgaven op tafel en die zijn opgedeeld in drie grote blokken. Huibers: “Een blok dat gaat over bestuurlijke vernieuwing, een blok dat van doen heeft met de openbare ruimte, wonen, infrastructuur, de bereikbaarheid en de haven. En een derde blok over alles wat te maken heeft met het sociale domein en de vitaliteit in de stad. Daar ligt echt wel een aantal ingewikkelde thema’s.”

Parkeren
“We hebben een soort vierde categorie van ‘daar moeten we het ook nog over hebben.’ Die parkeren we even, maar de intentie er is om er met elkaar uit te komen. Want dat verdient de gemeente Den Helder. Dat er een bestuur komt dat stabiel is, wat een paar jaar door kan pakken, wat ook een aantal moeilijke keuzes zal moeten maken.”

Lees meer over de formatie bij de LOS.

21 REACTIES

 1. “Formateurs vol vertrouwen in goede afloop” ben blij dat er in ieder geval nog iemand vertrouwen in heeft, ik in ieder geval niet meer nadat de VVD er bij gevraagd is…..

  • Oh en waarom niet ?
   De VVD en jouw VVD-knuffelburgemeester, leveren al acht jaar waar jij blijkbaar steeds zo blij van wordt gezien je reacties.

  • Maak Henk nou eens op argumenten af. Maar die heeft u kennelijk niet, of het ontbreekt u aan intelligentie. Wat u doet is echt ziek en het verziekt deze site compleet. Constant anoniem en laf zonder argumenten op de man spelen. Dat is het vaste riedeltje hier.

   • Scholte zou het anders en beter hebben gedaan, vanuit de schuilkelder aan de Middenweg en iedereen die het anders ziet als Dick en Henk is gek.

   • Helemaal mee eens Dick Berts, vooral met de zin “Wat u doet is echt ziek en het verziekt deze site compleet.” Kort geleden had ik daar genoeg van. Het voortdurend reageren met oneliners op zeer laag niveau slechts ten doel hebbend aangesprokenen te irriteren en te treiteren. Ik had in onparlementaire taal kritiek geuit op zo’n figuur. Het was voor de redactie voldoende mij onder curatele te stellen terwijl de ziekmakers gewoon door mogen gaan met het ten grave dragen van DHA. Klaarblijkelijk is de redactie daar ook op uit.

    • @Strandloper. Voor Ronald Boutkan is dit gewoon afgrijselijk lastig. Vrijwel in je eentje zo’n site maken is een heidens karwij. En als je dan ook nog eens te maken krijgt met trollen die precies op de grens van trol/niet trol gaan zitten -wat trollen altijd doen, want daar zijn ze het meeste irritant- dan heb je als moderator een probleem. En waar leg je de grens? Bij onparlementaire taal dus. Dat is wel te begrijpen. Zelf vind ik die zuigende figuren veel erger dan een scheldend iemand, maar dat is persoonlijk. Authentieke boosheid is wat mij betreft geen probleem, treiteren om het treiteren zelf wel. Ik heb prachtige sites hieraan kapot zien gaan. De enige oplossing is gezamenlijk de trollen aanpakken. In parlementaire taal dus. Smiley.

     • Beste heer Berts, er spelen hier denk ik twee verschillende zaken; het inhoudelijke en de manier waarop inhoud wordt geëtaleerd. Zo kan Arie het misschien wel helemaal eens zijn met de inhoudelijke standpunten van dhr. Van K. Ik vind dat Arie netjes (en met een knipoog) aangeeft een beetje Henk van K. moe te zijn. Maar nou ben ik natuurlijk aan het invullen. Persoonlijk ben ik wel geïnteresseerd in meningen op deze site en niet zozeer in de persoon. Dus om Arie nou meteen ziek, niet intelligent en laf te noemen……… Niet chique. Als mensen echt over de schreef gaan, wordt dat meestal op het forum zelf wel gecorrigeerd. Dat hebben we bijvoorbeeld een aantal keren bij reacties van RB kunnen lezen.

     • als je niet in het straatje van de R Zwolte knuffelaars spreekt dan ben je meteen een trol….. Smiley

     • @ RB, nee, een trol is iemand die vrijwel nooit met argumenten reageert maar op de man (of vrouw) speelt, soms gelardeerd met denigrerende flauwe woordspelingen.

     • ah zoals die judge x eigenlijk continue doet dank voor de uitleg, duidelijk nu

     • Het dilemma van de redactie begrijp ik zeer goed Dick Berts. Ik ga daar verder ook niet over zeuren, ondanks het feit dat de trol eigenlijk diegene is die het dilemma veroorzaakt. Het is net zoiets als de witte boordencrimineel die legaal (?) aan het roven is en een criticaster die gebruik maakt van schuttingtaal wordt weggezet als een uitermate onfatsoenlijk persoon terwijl hij van “binnen” helemaal deugt maar van “buiten” niet zou deugen.

   • Dickie dickie, wat een vreemde uitspraak om iemand op zijn intelligentie aan te spreken.
    Wanneer ik jouw reacties en de reactie van Henkie henkie er nog eens bij haal , moet ik eerlijk bekennen dat deze van een onwaarschijnlijk hoge intelligentie zijn. Bijna geniaal. Maar je weet ook waarschijnlijk ook dat de lijn tussen genialiteit en volstrekte gestoordheid zeer dun is. Ik heb bij jullie zo mijn twijfels.

  • hahahaha… ik dacht hetzelfde.
   zag de plaat alweer overslaan en hetzelfde nummertje spelen. huil..zeur…schreeuw…scholte
   maar zo te zien worden we weer genaaid… het oude pluche heeft z’n reet er weer ingedraaid en carlo kan roepen dat hij het toch maar weer voor elkaar heeft weten te brijen .
   bedankt carlo…… voor het naaien van de burger door volop tegen de wil- en stem van de kiezer in te fietsen

 2. Yeah right, ‘vol vertrouwen’ en bla bla .. hoe geef ik een uitvoerig antwoord zonder feitelijk iets te zeggen. Politiek op zo’n ‘best’.

 3. Wat een voorrecht om reacties te krijgen, terwijl ik niet eens gereageerd heb! Maar om jullie toch even te bedienen: ik heb geen vol vertrouwen in formateurs die de wens van de kiezer vergeten, en – met Beter – de foute kant opgaan van kartel met bijwagen. De achterban zal opnieuw afstraffen, de les is niet geleerd. Verder lezen we hier gebakken lucht van vol vertrouwen.

 4. Het vertrouwen is enorm. Want, de fractievoorzitter van Beter voor Den Helder is op vakantie gegaan naar Ibiza. Tja, dat doen ze nou voor de verkiezingen nooit. Maar als de zetels binnen zijn, telt de kiezer niet meer zo. Geen haast, toch? Zo haal je het record “Langzaam formeren” wel. Hoewel, wacht es, ach nee, fractievoorzitter VVD en formateur onderhandelden in Turkije, dus heren formateurs, op naar Ibiza!

Comments are closed.