Formatie centraal in DWOZ

0

Den Helder – Het radioprogramma De Week op Zaterdag keert terug van een korte schoolvakantie. Het zal niemand verbazen dat het vooral over de formatie gaat. In het eerste uur een uitgebreide terugblik op de formatieperikelen sinds de verkiezingen met Tjitske Biersteker van de ChristenUnie, waarbij uiteraard nadrukkelijk wordt ingegaan op de bijna samenwerking met de PVV. En stel dat Biersteker wethouder wordt in de nu nieuw beoogde coalitie, wat voor wethouderschap mogen we dan van haar verwachten?

In het tweede uur is Carlo Assorgia te gast. Ook met hem een terugblik op het gebeuren tot nu toe. Waarom gaat het allemaal zo moeizaam? Waarom moest er ‘stiekem’ worden onderhandeld? Hoe zeker is hij ervan dat de coalitie met 7 partijen er komt? Is er ook nu nog iets ‘achter de hand’ en waarom wordt Behoorlijk Bestuurder Wouters als wethouderskandidaat voor Beter naar voren geschoven?

Verder in DWOZ ook aandacht voor het naderende verkeersexamen in Den Helder en Julianadorp en verslaggever Gerard gaat met een bezoek aan tuindersvereniging Ooghduyne voor de groene vingers. En ja hoor, zelfs Waylon komt nog even langs! DWOZ is live te beluisteren van 10.00 tot 12.00 uur via LOS radio.