DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Gemeente verhuurt gymzalen aan particulieren

Den Helder – Wie een ruimte zoekt om met meerdere personen te sporten, kan via de gemeente zowel in Den Helder als in Julianadorp een gymzaal huren. Voor net geen 20 euro per uur zijn de gymzalen aan de Lombokstraat 4, Stakman Bossestraat 39 A, IJsselmeerstraat 90 B, Sportlaan 10 (vanaf oktober/november), Drooghe Bol 1007 A en Vogelzand 4103 door de weeks te boeken van 16.00 tot 21.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00 tot 21.00 uur.

Het verhuren is niet nieuw, vooral scholen maken gebruik van de gemeentelijke sportzalen. Maar particulieren tot dusver nauwelijks en er zijn nog voldoende uren vrij. De gemeente wil de locaties graag optimaal benutten en promoot daarom het ‘sporten om de hoek’. De gymzalen zijn bijvoorbeeld te huur om een partijtje te zaalvoetballen, voor een sportief uitje of voor een uurtje gymnastiek.

Sport- en spelmaterialen zoals ballen en matjes zijn verkrijgbaar bij Team Sportservice Den Helder (https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder), het sportloket voor de gemeente. Reserveren kan telefonisch via telefoonnummer 14 0223 (tenminste twee dagen voor het gewenste gebruik).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

  1. Observer

    De gemeente Den Helder heeft nooit willen investeren in sporthallen. Die zijn, anders dan in bijna alle andere gemeenten, allemaal eigendom van verenigingen/scholen/bedrijven. Ze concurreren op deze manier met deze hallen. Je kunt namelijk ook een halve zaal huren in een sporthal en hebt dan ook zoveel ruimte. Lijkt mij behoorlijk oneerlijk om eigenaren die gemeentelijke belastingen moeten betalen met dit aanbod dwars te zitten.

Reageren is niet meer mogelijk.