DHA-A leader
DHA-A leader

Gezond op stap tijdens de avondvierdaagse Den Helder

Den Helder – Net als vorig jaar zorgen AH-in SchootenPlaza en het Julianaplein voor een gezonde snack en water. De route in de Schooten is zelfs aangepast om ervoor te zorgen dat het bevoorraden van de stoet kinderen makkelijker verloopt.

Vorig jaar kwam in het nieuws dat scholen binnen SBDL niet meer wilden meelopen met de A4D. Eén van de redenen zou zijn dat het een snoepfestijn geworden was. Het bestuur van de avondvierdaagse AH en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) sloegen de handen ineen om van dit ongezonde imago af te komen. Ook dit jaar wordt de samenwerking voortgezet en zijn er op beide punten fruit of water.

Den Helder is sinds 2016 een JOGG-gemeente en ziet graag dat de omgeving van kinderen gezonder wordt. Dat kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen, maar ook aan minder (zoete) verleidingen worden blootgesteld. Hiervoor is in Nieuw Den Helder bijvoorbeeld een watertappunt geplaatst en ook op het Julianaplein staat er één. Het is een fantastisch initiatief dat een supermarkt met sponsoring een gezonde keus aanbiedt.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

    1. RB

      ach zo blijft er altijd wel wat te zeuren, bij een alternatief zeuren ze weer ergens anders over

Reageren is niet meer mogelijk.