DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Groep 8 Julianadorp doet fietsexamen

Den Helder – De afdeling Den Helder van Veilig Verkeer Nederland organiseert deze week weer het praktijk fietsverkeersexamen voor de leerlingen van groep 8. Vrijwel alle scholen doen er weer aan mee. Woensdag beten de achtste groepers uit Julianadorp het spits af, morgen (donderdag) is het de beurt aan de leerlingen uit Den Helder.

Het is een echt examen en je kunt er dus ook serieus voor zakken! Door rood licht rijden bijvoorbeeld betekent geen herkansing, niet iets door de vingers zien, maar gewoon in 1x stevig gezakt. En de controleurs hebben dit jaar technische ondersteuning van een speciale app, een primeur voor Den Helder.

LOS TV nam woensdagochtend even een snel kijkje bij het examen, dat start en finish kende op het terrein van rijschool Jongejan.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. George

    Tja en rijd je door rood en zak je. En dan? geen diploma en niet meer mogen fietsen.?

    1. wat

      nee gelukkig niet maar na fietsexamen komt brommerrijbewijs examen en autorijles examen, dus het is een voorbereiding op de grote wereld.

Reageren is niet meer mogelijk.