Handhavers bekeuren negen jongeren

4

Den Helder – Handhavers van de gemeente hebben de afgelopen week extra gecontroleerd op het voorkomen van jeugdoverlast in de openbare ruimte. Hierbij zijn negen jongeren bekeurd voor verschillende feiten.

Voor het rijden met zijn scooter in een voetgangersgebied is een 16-jarige jongere staande gehouden. Bij nadere controle bleek hij geen rijbewijs te hebben en onverzekerd rond te rijden. De jongere heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en kon zijn weg, lopend, vervolgen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Bij een controle in de Stakman Bossestraat is een 12-jarige jongere op het dak van een school aangetroffen. Deze locatie staat bekend als overlastlocatie waarbij in het verleden meerdere vernielingen zijn gepleegd aan het dak. Gezien de leeftijd van de jongere kon worden volstaan met een waarschuwing en een gesprek met de ouders.

Alcohol
In Quelderduyn troffen handhavers, op donderdagavond 3 mei, 5 jongeren onder de 18 jaar aan die sterke drank aan het drinken waren voorafgaand aan een schoolfeest. Op vrijdagavond 4 mei was het wederom raak. Ook toen werden 3 jongeren betrapt met alcoholhoudende drank in hetzelfde park. De jongeren, in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar, kregen een proces-verbaal en een verwijzing naar bureau HALT. De ouders zijn in kennis gesteld.

Sinds 1 januari 2014 mogen jongeren onder de 18 jaar geen alcoholhoudende drank drinken of in bezit hebben op openbare plaatsen. Jongeren die dat wel doen riskeren een boete of een doorverwijzing naar bureau HALT.

4 REACTIES

 1. Het is geen 16? Geen druppel. Sinds de nieuwe wet is het NIX18. Deze afbeelding klopt dus niet.

 2. Nou er is meer werk voor onze handhavers in Nieuw Den Helder.

  Bijna iedere dag zitten en hangen alcohol verslaafde voor en in het winkelcentrum Duinpasage en winkelcentrum Marsdiepstraat beide gelegen aan de Marsdiepstraat. Deze lieden dealen en nuttigen volop bier en sterke drank welke ze hebben overgeheveld in plastic cola flesjes, tevens bezetten zij de bankjes welke voor het centrum zijn geplaatst, er is geen doorsnee mens die daar bij gaat zitten. Het is een aanfluiting voor deze centrums en snap ook niet dat de winkeliers verenigingen hier niet krachtig tegen optreden en wat denken de toeristen wel van dit zooitje ongeregeld.

  Sommige mensen zullen wel weer in de zieligheids kramp schieten, maar een zwervend bestaan of je lichaam kapot te maken met alcohol en drug is een eigen keuze, zij pakken niet de kans om hier uit te komen er zijn voldoende hulp instanties.

  • zal wel als racist uitgemaakt worden maar aan de overlast in DH, neem de McD in het centrum, hangt vaak hetzelfde “kleurtje”
   zie de handhavers bijna nooit ingrijpen (of zelfs maar in de buurt komen) als het dit soort lieden betreft.
   een keer stoppen met dat geknuffel en keihard aanpakken. het koekje-thee verhaal heeft het alleen maar erger gemaakt.

  • Onbegrijpelijk dat dit kan, maar toch zie ik soms de politie ze aanspreken.(in de stad) Ik vind dat de winkeliers hier ook iets aan moeten doen en sterke drank in colaflesjes heeft de politie snel genoeg in de gaten. Het is irritant en het zijn domme mensen dus die snappen het allemaal niet zo snel of ze vinden het leuk en spannend enzo.

Comments are closed.