Heel veel water voor de Samenloop voor Hoop

0

Den Helder – Of al haar vrienden een sixpack water wilden doneren voor de Samenloop voor Hoop. Die oproep deed Suzanne van het duo Blitzz via Facebook. Het leverde heel snel veel water op, vooral dankzij de lokale omroep en AH Boonstra, die samen 2700 flesjes water doneren.

LOS-Hoofdredacteur Ronald Boutkan zag de oproep voorbijkomen en vroeg de muzikale dames hoeveel water er precies nodig was. “Heel erg veel”, antwoordde de Blitzze Angelique. “De LOS is 26 uur lang live in het Timorpark tijdens de Samenloop en we wilden nog iets extra’s doen, dus toen bedachten we het gevraagde water te doneren. Ik vroeg Meint Boonstra van de AH in de Meeuwenstraat wat het zou kosten om 1350 flesjes te kopen. Zijn antwoord was dat hij dat wel wilde sponsoren voor het evenement”, vertelt Boutkan. “Prachtig natuurlijk, dus toen besloten we het te verdubbelen en samen 2700 flesjes halve liters water cadeau te doen aan de Samenloop.”

En daarmee was in een keer voldoende water beschikbaar voor de honderden deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Wie tijdens de 24 uur van de Samenloop trek heeft in water, kan het gratis halen in de partytent van de LOS. “Heel erg blij mee, we worden hier helemaal gelukkig van”, reageerden de dames van Blitzz. De Samenloop voor Hoop begint zaterdag 9 juni om 14.00 en duurt 24 uur. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding.