Helders duo maakt een lied over Den Helder

32

Den Helder – De twee Helderse vrienden Theo Kruize en Jeffrey Bakker zijn trots op hun woonplaats en daar wilden zij graag iets mee doen. Theo, die al jaren actief is als zanger en Jeffrey als fotograaf, dachten hun krachten te kunnen bundelen en schreven een nummer over Den Helder.

De clip moest simpel zijn, maar effectief. De foto’s die Jeffrey al jaren maakt om Den Helder mooi in beeld te brengen hebben zij verwerkt in de videoclip. Het resultaat is een meezinger die een dag beschrijft zoals die je in Den Helder kan beleven, “Een daggie Nieuwediep!” Het nummer wordt inmiddels veel geliked en gedeeld op Facebook.

Het nummer is door de twee vrienden uit het hart geschreven. Zij houden van Den Helder en genieten hier met volle teugen. Theo Kruize, die jarenlang eigenaar was van het populaire café Hof van Holland, zong altijd al achter de bar. Jeffrey heeft daar acht jaar gewerkt en raakte in die tijd goed bevriend met Theo, tot de dag van vandaag. Dat het nummer een kraker is voor in de kroeg is daarom geen toeval. Zij houden van een feestje, zijn gek op de zon, zee en strand en gaan elk jaar varen naar de Razende bol. Dit alles komt voor in het nummer.

De mooie beelden in de clip van Den Helder worden ook afgewisseld met foto’s van vrienden van het Helderse duo. Het nummer is puur gemaakt voor de lol, maar zij willen hiermee ook graag laten zien hoe mooi en leuk het in Den Helder is!

32 REACTIES

 1. goed nummer voor Dick, Henk, Kees Jan, fFred en strandloper, even een zonnestraaltje voor onze welbekende zwartkijkers 🙂

 2. wat een rot nummer.
  ik mis het die scholte-kelder helemaal.
  zo’n wereldberoemd hok hoort daar toch in…
  hahahahahaha
  (sarcasme uit)

 3. Inderdaad ver-schrik-ke-lijk! Slechte zang en vreselijk eng! Maar dat mag je niet zeggen, want dan ben je direct een zwartkijker hahaha… Haal je hoofd uit je kont en kijk/luister eens goed?!!

 4. Luister mensen, ik hou van muziek.
  Daar gaat het niet om, laat daar geen misverstand over bestaan.
  Maar ik hou van mooie muziek.
  Met gevoel gespeeld, door musici die hun instrument meester zijn EN bereidt zijn daar moeite voor te doen.
  Daar hou ik van.

 5. Ik vind het wel heel leuk gemaakt , tis niet mijn muziek maar hulde voor de mannen …

  • Helemaal mee eens Hans!
   Het is ook niet “mijn” muzieksoort, maar ik word vrolijk van de positieve intentie. Gewoon leuk gedaan!

 6. Den Helder aan ssssjee. Mensen uit Den Helder spreken de s heel scherp uit. sssjeee zoiets.Iemand uit Den Helder kan je overal ter wereld herkennen aan die s.

 7. Vrolijk deuntje maar tekstueel zwak, echt iets voor mensen met alcohol en een roze-bril op.
  Er zitten in de clip – buiten de foto’s van het verrampeneerde Willemsoord en die met Heineken-sluikreclame – wel een aantal mooie natuur- en landschapsfoto’s bij.
  Voor het deuntje een 6, de tekst een 4 en de door mij uitgeselecteerde foto’s een 8.

 8. Begrijp eerlijk gezegd niet waarom iedereen zo nodig positief moet zijn over Den Helder,dit is toch ook niemand op deze geforceerde wijze over Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Scheveningen etc( terwijl dit geweldige steden zijn), Nijgt naar een minderwaardigheidscomplex van een bepaalde bevolkingsgroep binnen Den Helder en een drogreden die bepaalde lieden compulsief gebruiken om er subsidie en/of populariteit mee te vergaren.
  Als je maar het minste kritiekje durft te uiten, wordt je al op bijna fascistische wijze gestigmatiseerd( frasen als dan rot je toch op, je naam wordt zelfs onthouden en in commentaartjes genoemd, heel eng ), kritiek is juist goed en dient zeker door een bestuur serieus te worden genomen en vervolgens omgebogen te worden naar iets opbouwends door veranderingen aan te brengen waar nodig.
  Hier loopt men te smeken om toeristen met leuzen als “beleef Den Helder` Quatsch, iedereen mag vinden, beleven, mooi of niet mooi vinden wat hij wil, kwestie van vrijheid van meningsuiting en eigen wil.

 9. Wie hier vrolijk van wordt, moet snel naar de psychiater en daar de vraag stellen “Wat is er mis met mij dokter?”. De psych zal er een hele kluif aan hebben.

 10. Sommigen voelen nu eenmaal wat meer respect en vriendelijkheid voor mensen die ergens hun best voor doen. Anderen missen dat vermogen kennelijk.

  • Wat fijn voor u HaK*tje, dat u gevoelens bezit van respect en vriendelijkheid voor mensen die ergens hun best voor doen. Op die manier toont u ook gevoelens van respect en vriendelijkheid voor mij. Heel mooi, dank u wel. Maar mag ik ook een mening geven zonder uw commentaar in padvinderstaal?

  • ach het past wel in het straatje van de bekende Den Helder haters dat alles wat maar een beetje positief over Den Helder wordt neergezet afgebrand moet worden

 11. Strandloper, tuurlijk mag dat, maar als je een mening over mij schijnt te hebben (aangezien ik kennelijk niet vrolijk mag zijn anders zit er een steekje los), mag ik daar dan ook op reageren? Verder wens ik je een heel fijne dag toe hoor. Meen ik ook nog.

 12. Den Helder is de meest gebombardeerde stad van Nederland, en we zijn er nog steeds niet helemaal overheen.

  De foto’s zijn prachtig!

  • Ja bekende gezichten in clip uit 2012 (op DHA), Schuiling probeerde toen reeds zijn tanende imago op te vijzelen.
   Pfffffffft…. 😉

 13. Ik heb denkelijk onvoldoende drank op om dat rare samenraapsel van stijlen te kunnen waarderen. En zelfs met voldoende drank heb ik nog mijn twijfels.

 14. Gezellig lied en past goed bij den Helder. Het is altijd mooi om te horen als mensen trots zijn op hun stek.
  Mijn vrouw, onze dochter en ikzelf houden ook van Den Helder. Echt leuk dit!

 15. Ik weet 100% zeker dat we met dit nummer het songfestival hadden gewonnen!!!

Comments are closed.