DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse judoka’s in de prijzen in Wehl

Den Helder – Judoka’s van de Helderse selectie van Bakker Sports namen zaterdag 12 mei in Wehl (Gelderland) deel aan het Lentetoernooi, georganiseerd door Budo Sport Shizentai. Vier van hen vielen in de prijzen, inclusief twee titels.

Jayden Tijdeman (B-pupil -30 kg) was oppermachtig. In zijn eerste wedstrijd scoorde hij een wazari en de wedstrijd werd daarop meteen in zijn voordeel beslist door middel van een houdgreep. In de tweede wedstrijd kreeg hij wat meer weerstand, maar na niet al te lange tijd scoorde hij een ippon met een beenworp. Zijn voorlaatste wedstrijd werd ook een korte. Direct na het vastpakken wierp hij zijn tegenstander met een beenworp vol op zijn rug, waardoor hij zich kwalificeerde voor de finale. Ook de finale duurde enkele seconden. Jayden besliste deze wedstrijd met een heupworp, wat hem de 1e prijs opleverde.

Ook bij Rens Meier (B-pupil – 42 kg) hadden zijn tegenstanders niet veel in te brengen. De eerste partij werd door hem gewonnen met een houdgreep en ook de tweede werd gewonnen door een houdgreep, welke ingeleid werd door een beenworp. In de derde wedstrijd scoorde hij al na een paar seconden na het vastpakken een ippon door middel van een beenworp (o uchi gari). Ook de vierde wedstrijd won hij weer met een houdgreep, waardoor hij zich kwalificeerde voor de finalepartij. Deze werd door hem gewonnen door opnieuw zijn tegenstander binnen zeer korte tijd met een beenworp volledig op zijn rug te werpen. Het leverde hem de titel op.

Onterecht
TJ Schippers (A-pupil -24 kg) wist op één na al zijn partijen te winnen. In de partij tegen de uiteindelijke winnaar hadden beiden een wazari gescoord. Vervolgens deelde hij de genadeklap uit door zijn tegenstander over te nemen en op zijn rug te werpen. In eerste instantie werd hij als winnaar aangewezen, maar de scheidsrechter werd overruled, waarna zijn tegenstander er onterecht met de winst vandoor ging. Hij eindigde hierdoor op de 3e plaats.

Nigel Groot (aspirant -50 kg) moest maar liefst zes judowedstrijden draaien. Tijdens drie wedstrijden wist hij zijn tegenstander te verrassen met een lage schouderworp en in een wedstrijd met een beenworp, wat hem de maximale score ippon opleverde. In de finalepartij moest hij weer tegen een tegenstander waar hij eerder dit toernooi na een zwaarbevochten wedstrijd in ‘golden score’ van wist te winnen. Dit keer verloor hij helaas, wat hem de tweede prijs opleverde.

Weer een mooi resultaat, wat de grote reisafstand van Den Helder naar Wehl zeer de moeite waard maakte.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: