Hoge klasseringen Zeemacht bij Masters Kampioenschappen

0

Den Helder – De afgelopen dagen vonden de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange Baan plaats in Den Haag. Meer dan 800 zwemmers uit geheel Nederland en het buitenland kwamen aan de start bij deze wedstrijd. Voor MSV Zeemacht kwamen Suzanne Mosch, Tessa Mosch en Annette van Dok aan de start.

Terwijl buiten het zonnetje alle dagen lekker aan het schijnen was, werd in het Hofbad in Den Haag hard gezwommen. Op de eerste dag behaalde Annette een mooie bronzen plak op de zware 200 meter vlinderslag. Tessa en Suzanne werden in hun leeftijdscategorie respectievelijk zesde en zevende op de 50 meter rugslag. Op de 100 meter vrije slag rook Tessa Mosch aan het brons, maar werd helaas net vierde, terwijl Suzanne op deze afstand tiende werd.

Zaterdag 5 mei was het Bevrijdingsdag en stonden diverse slagen op het menu. Op de 50 meter schoolslag werd Tessa Mosch achtste. Op de 200 meter rugslag won Suzanne Mosch met overtuiging haar serie en werd zesde, terwijl Annette ook op de zesde plek eindigde. Bij de 200 meter vrije slag eindigde Suzanne als twaalfde en Tessa als negende in hun leeftijdscatagorieën.

Op de laatste dag ging Annette van start op de 400 meter wisselslag, waar zij als zesde eindigde. Op de 50 meter vrije slag zwom Tessa Mosch wederom naar de vierde plaats, vlak achter het brons. Alle drie de dames zwommen de 50 meter vlinderslag, waar Suzanne als elfde eindigde, Tessa als vijftiende en Annette negende. Op de 100 meter rugslag zwom Suzanne Mosch een beste seizoenstijd van 1.12.35 en werd zij achtste. Met deze tijd zwom zij de limiet voor de Regiokampioenschappen die eind mei in Amersfoort worden gehouden. Annette van Dok werd tenslotte met haar 1.35,43 in haar categorie zesde op de 100 meter rugslag.