DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Honderd miljoen voor nieuw Kustwachtcentrum

Den helder – De overheid investeert honderd miljoen euro in een nieuw Kustwachtcentrum op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder. Zo meldt de Helderse Courant. Daarnaast krijgt het centrum de beschikking over nieuwe schepen en vliegend materieel, waaronder ook heli’s.

Het personeelsbestand gaat met de helft omhoog, wat uiteraard ook goed nieuws is voor Den Helder en de regio. Nu werken vijfendertig mensen bij het Kustwachtcentrum en dat zullen er in de nabije toekomst dus zo’n zeventig zijn. “De forse investeringen zijn volgens directeur Ronald Blok van Kustwacht Nederland nodig om de veiligheid op het Nederlandse deel van de Noordzee blijvend te waarborgen”, aldus het dagblad.

Het Kustwachtcentrum op de Nieuwe Haven coördineert niet alleen reddingsacties op zee, maar speelt ook een rol in de bestrijding van vervuiling, smokkelarij en illegale visvangst. Daarnaast wordt het steeds drukker op de Noordzee. Dat maakt de scheepsnavigatie ingewikkelder, zeker nu steeds meer maritieme windparken aangelegd worden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook:

5 reacties

 1. DramFull

  Slechts een derde van dit pand is ongeveer in gebruik door de kustwacht, de rest is bezet door andere marine afdelingen, het is voor de kustwacht na bijna 20 jaar gewoon te klein geworden.
  Het is echt noodzaak, geen van goh….laten we er eens wat geld tegenaan gooien voor de leuk.
  De kustwacht werkzaamheden zijn zeer divers geworden de laatste jaren.

 2. RB

  “Het personeelsbestand gaat met de helft omhoog, wat uiteraard ook goed nieuws is voor Den Helder en de regio”
  worden dit ook weer onzichtbare vacatures? net als defensie heeft 1500 onzichtbare vacatures, als deze eindelijk openbaar worden dan is Den Helder meteen van het werkloosheidsprobleem af……
  .
  https://denhelderactueel.nl/2018/03/aantal-ww-uitkeringen-vrijwel-gelijk/
  https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/marine/artikel/bij-de-marine-moet-je-zijn-maar-hoe

 3. theo

  Mooi! Goede investering in Den Helder en inderdaad een verdubbeling…lol

Reageren is niet meer mogelijk.