Jaar verplichte opname voor gijzelnemer Teso

1

Den Helder – De 48-jarige Claudia dos S., die eind december twee vrouwen gijzelde in de vertrekhal van de TESO, wordt conform de eis een jaar opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechtbank in Alkmaar bepaalde vrijdag dat ze niet de gevangenis in hoeft.

Net als het Openbaar Ministerie (OM) vond de rechtbank dat de vrouw niet toerekeningsvatbaar was. Zowel OM als rechtbank volgde daarbij het oordeel van deskundigen. Zij oordeelden dat ze tijdens de gijzeling psychotisch was en ten prooi viel aan waanideeën. Ook gaven ze aan dat gedurende langere tijd vaste structuren en medicatie nodig zijn.

Dos S. zou die bewuste morgen voor haar werk naar Texel vertrekken, toen ze schreeuwend en dreigend met een mes eerst een collega en daarna een baliemedewerkster van TESO gijzelde.

1 REACTIE

  1. Doet me goed om te vernemen dat onze enige echte Teso-gijzelneemster op een goede plek is. Wie weet wat ze heeft meegemaakt en hoe ze er aan toe was tijdens het drama…Psychoses en waanideen komen meestal niet aanwaaien…

Comments are closed.