DHA-A leader
DHA-A leader

Jaar verplichte opname voor gijzelnemer Teso

Den Helder – De 48-jarige Claudia dos S., die eind december twee vrouwen gijzelde in de vertrekhal van de TESO, wordt conform de eis een jaar opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechtbank in Alkmaar bepaalde vrijdag dat ze niet de gevangenis in hoeft.

Net als het Openbaar Ministerie (OM) vond de rechtbank dat de vrouw niet toerekeningsvatbaar was. Zowel OM als rechtbank volgde daarbij het oordeel van deskundigen. Zij oordeelden dat ze tijdens de gijzeling psychotisch was en ten prooi viel aan waanideeën. Ook gaven ze aan dat gedurende langere tijd vaste structuren en medicatie nodig zijn.

Dos S. zou die bewuste morgen voor haar werk naar Texel vertrekken, toen ze schreeuwend en dreigend met een mes eerst een collega en daarna een baliemedewerkster van TESO gijzelde.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook:

1 reactie

  1. wat

    Doet me goed om te vernemen dat onze enige echte Teso-gijzelneemster op een goede plek is. Wie weet wat ze heeft meegemaakt en hoe ze er aan toe was tijdens het drama…Psychoses en waanideen komen meestal niet aanwaaien…

Reageren is niet meer mogelijk.