Kamervragen PVV over Iftar in marinekazerne

31

Den Helder – De Tweede Kamerfractie van de PVV heeft vragen gesteld aan de minister van Defensie over een op 24 mei te houden Defensie Iftar in de Marinekazerna in Den Helder. Geert Wilders zelf is er ook niet gelukkig mee. Op Twitter schrijft hij: “Defensie capituleert, #stopislam”.

De Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Deze wordt op 24 mei dus georganiseerd in de marinekazerne en staat open voor alle medewerkers van Defensie, zowel moslims als niet-moslims. Onderdeel van het programma is een gebed en gezamenlijke maaltijd.

De PVV wil van de minister weten of die bereid is dit “bewieroken van een gewelddadige ideologie per direct af te blazen” en of de minister het met de PVV eens is dat er binnen de Nederlandse krijgsmacht “geen plaats is voor extremistische uitingen zoals die van een totalitaire ideologie zoals de Islam”.

31 REACTIES

 1. Als er nou een heerlijke blauwe Marine-hap geserveerd zou worden dan wil ik ook wel aanwezig zijn 🙂
  Verder heb ik absoluut niets tegen GOEDE moslims,wel tegen dat moslimtuig welke ons met geweld hun geloof willen opdringen,die moeten per direct het land worden uitgeschopt!

  • Helemaal met je eens Anton. De slappe bende hier moet eens ophouden. Onze maatschappij is gefundeerd op godsdienstvrijheid. Als je hier komt wonen, dan zul je onze godsdienstvrijheid moeten respecteren. Dat heeft twee consequenties; Je kunt rustig een Iftar of een Christelijke Paasbijeenkomst organiseren in een marinekazerne. Wat dat betreft ben ik het dus niet met Wilders eens. En ten tweede je zult de geloven van anderen moeten respecteren. Moslims die zich eerst achter godsdienstvrijheid verschuilen, om als ze daarna groot en sterk genoeg zijn geworden als groep andersdenkenden te gaan onthoofden, moeten zo snel mogelijk de grens over gelazerd worden. Wat dat betreft ben ik het volkomen met Wilders eens. Want we graven ons eigen graf met onze slapte die we ten onrechte voor mildheid en menselijkheid aanzien.

   • wat ik zo lees is de islam geen godsdienst maar een ideologie (sekte?) waarschijnlijk omdat ze niet in een god geloven maar een profeet adoreren dus dat gedoe over godsdienstvrijheid is NVT in deze, verder ben ik van mening dat defensie net als politie, ambtenaren en hulpdiensten totaal neutraal behoren te zijn MBT geloven en idealen

    • Hoe kom je aan het idee dat moslims niet in een god geloven? Ze geloven in dezelfde god als de joden en de christenen, ze hebben alleen één profeet meer dan de christenen.

     Daarnaast is je geloof, of dat nou een godsdienst is of een specifieke levensovertuiging, niet iets dat je aflegt bij de deur, we zijn mensen en geen robots.

     • Wat heeft dat nou met knuffelen te maken? Dat heet godsdienstvrijheid! Ik mag toch hopen dat deze vrijheid om te geloven wat je wil niet verkwanseld wordt door de PVV en haar aanhangers, dat het niet weer een tig eeuwen en miljoenen doden kost voor we het eindelijk snappen.

      ‘Grappig’ verhaal op die site trouwens, het valt me op hoe zorgvuldig ze het noemen van de joden vermijden, die evenmin in een zoon van god geloven, voor hun is Jezus nog niet eens een profeet. En waartoe deze vermeende superioriteit van de christenen heeft geleid, niet alleen in Europa maar wereldwijd, tja .. zelfs vandaag de dag nog menen wij dat wij beter weten en beter zijn dan alle anderen, wat minder gespeend door godsdienst maar nog steeds superieur.

     • nee dat heeft alles met knuffelen te maken en als u dat niet wilt zien dan is het maar zo maar neem maar van mij aan dat al dit knuffelen ons de kop gaat kosten en sneller dan je voor mogelijk zou houden…….

   • Harissa
    Marokkaanse sambal

    2 of 3 rode pepers, 3 teentjes knoflook, halve eetlepel zout, 3 eetlepels vers of 1 vollle eetlepel gemalen koriander, 1 eetlepel komijnpoeder, olijfolie.

    Malen en mengen.

    @wat leef je uit 😉

    • Gaat niet meer gebeuren bij de marine, dankzij HACCP en centrale inkoop. Marine-nasi zoals vroeger is er niet meer.

 2. Hét grote probleem vormen de Soennitische moslims, zij zijn voor een flink deel Salafistisch ingesteld en proberen bijvoorbeeld met Saoedische financiering, bouw van grote moskee’s en aanstelling van radicale soennitische-imams, overal ter wereld hun macht uit te breiden.
  De twee grootste stromingen – en tevens grootste vijanden binnen de islam zijn Sjiieten en Soennieten

  Om de Godsdienstproblemen van toen en nu goed te begrijpen en te verklaren zul je je er in moeten verdiepen en terug moeten gaan in de historie, beginnend in ons jaar nul – geboorte van de jood Christus en de langzame ondergang van het Romeinse rijk.
  Misschien kunnen de volgende linken daarbij helpen; de kaart geeft met lichtgroen Soennitische gebieden aan en met donkergroen de Sjiitische gebieden :
  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Muslim_distribution.jpg
  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/166471-spanningen-tussen-soennieten-en-sjiieten.html
  http://www.republiekallochtonie.nl/blog/achtergronden/de-islamisering-van-nederland-de-feiten
  https://www.nctv.nl/onderwerpen_a_z/salafisme/index.aspx

 3. @rb Alle geloven zijn gebaseerd op een profeet en ook de meeste geloven zijn verdeeld door de geschiedenis in nieuwe vertakkingen van het geloof.Als onze lieve heer naar beneden kijkt en ziet hoe zijn boodschappen misbruikt worden door extremisten en hun volgers zal er wel een traantje vloeien.Dit neemt niet weg dat de gelovigen van goede wil en die zijn gelukkig in de meerderheid hun godsdienstige feesten houden tere ere van God..Daarom zie ik ook geen enkel bezwaar tegen een iftar of in andere tijden een kerstmaaltijd,dit lijkt me simpelweg een gebaar van defensie naar zn personeel van welke herkomst of geloof dan ook.Dat de PVV dit aangrijpt voor kamervragen is ook niet meer als normaal omdat de heer wilders dit als 1 van zn speerpunten van zn populisme gebruikt

  • Vind je niet stiekem dat Wilders een punt heeft? dit is islamisering, geen vooruitgang maar een vorm van zieltjeswinnen. Defensie is er niet om een bijeenkomst te organiseren met een gebed als onderdeel, wel voor de verdediging van onze seculiere democratie.
   Iftarren doen moslims bij hun familie, iemand bij de marine snapt de scheiding van kerk en staat niet. Dit kan echt niet.

 4. Net zo verkeerd als een paasontbijt of kerstdiner. Angst voor angst is het probleem, niet een informeel samenzijn om de onderlinge banden aan te trekken.

  • met een onverstaanbaar gebed ingepland tijdens dit gebeuren vind ik dit niet een informeel samenzijn maar geeft het me meer een “jehova met de voet tussen de deur” gevoel ……

 5. De media in Nederland zijn zo vriendelijk geweest om ons niet in te lichten over de burgeroorlog die in Frankrijk gaande is tussen de immigranten en de Fransen. Ik heb de C-ZSK gevraagd welke kant hij gaat kiezen wanneer de burgeroorlog bij ons uitbreekt. Hij gelooft niet dat er een burgeroorlog uitbreekt. Daar ga ik hem nog eens aan herinneren.
  Hoe komt het toch dat er zoveel begrip wordt geboden voor de zelfmoord van de Europese Verlichting en de onderdanigheid aan de Islam ?

 6. Zijn ze gek geworden bij defensie? Oprotten met die achterlijke haatideologie.

 7. dit land is heel stiekem bezig het moslim gedram ons door de strot te duwen.
  zoals eerder omschreven… ambtenaren behoren VER van dit gebeuren weg te blijven en zich neutraal op te stellen.
  ik heb ook geen oproep gelezen bij defensie waarbij iedereen was uitgenodigd voor een paas-brunch.
  maar zo heel achterbaks propt links ons het gedrocht islam door de keel.
  triest…. eng triest

 8. Een door Saoedi-Arabië gefinancierde haat-imam moet nog als vlootaalmoezenier worden binnengehaald door de KM. Grootmoefti Rutte zal het toejuichen.

 9. Je hoeft de Islam als ideologie niet echt door en door te begrijpen, een paar jaar in een land wonen waar de moslims in de meerderheid zijn dan zie je hoe de ‘westerling’ over het algemeen slecht bejegend en niet gerespecteerd wordt. Dan bedoel ik natuurlijk niet de vakantie ressorts want ons geld is wel welkom ! In deze landen wordt gewoon hardop geroepen ‘minder christenen’ of de boel wordt platgebrand. Nou hoeven we hier natuurlijk niet zo ver te gaan maar een paar tandjes minder bij het faciliteren zou geen kwaad kunnen. Overheids functionaris worden daar mogelijk ? No way !

  Die paar jaar heb ik gedaan dus ik spreek uit eerste hand ervaring !

 10. volgende stap is een gebedsruimte met grote speakers buiten die over het marine terrein de oproep tot het vrijdaggebed laten galmen en de marva’s met boerka’s over het dek van de schepen slenteren….

  • U leeft nog in de vorige eeuw blijkbaar RB.
   Marva’s bestaan al een tijdje niet meer bij de Marine.
   Ik ben het met iedereen eens die de mening is toegedaan dat de moslims welke van mening zijn dat zij het recht hebben om met geweld ons als ,,ongelovigen” te moeten bekeren met een rotgang ons land uitgeschopt moeten worden.
   Verder dienen we de gewone gelovige moslims net zo goed en netjes te behandelen als dat wij anderen met een geloof behandelen.

   • Beste Anton; citaat “ik ben het met iedereen eens die de mening is toegedaan dat de moslims welke van mening zijn dat zij het recht hebben om met geweld ons als ,,ongelovigen” te moeten bekeren met een rotgang ons land uitgeschopt moeten worden.”
    Vervang moslims door katholieken, gereformeerden, jehova’s, boeddhisten, joden en elk ander geloof wat U kunt vinden.

    • Ja, in dit citaat is vooral het woord ‘geweld’ van zéér groot belang.
     ‘Het Plakkaat van Verlatinghe’ luidde het einde in, van de Spaans Rooms-katholieke onderdrukking (1581) tijdens de 80-jarige oorlog; met andere woorden: de islam loopt enige eeuwen achter op onze zwaar bevochten democratie.
     Het woord ‘achter’ maakt in dit geval ook deel uit van het woord ‘achterlijk’.

 11. Ja, dat prachtige ´Plakkaat van Verlatinghe´, tegenwoordig is het alom usance om de eeuw van de rede als uitgangspunt te nemen wanneer we spreken over het begin van het ontstaan van ´enige beschaving´ in onze geest, van sporen van bewustwording
  Toch, die Spanjaarden die via ´de Spaanse Weg´ op ons af kwamen en later weer de Hollanders die de Portugezen te hulp schoten tégen die Spanjaarden, het lijkt allemaal toch wel erg op de dag van vandaag.
  Toch die Renaissance is weliswaar de geboortegrond van de bewustwording van het individu maar ´de tolerantie ´binnen geloofskaders, via verstand en rede, ontwikkelt zich pas lang daarna.
  Het Plakkaat van Verlatinghe, schiep een gunstig ´kader´ dat dan weer wel, ik vind het zelf ook een tot de verbeelding sprekend en prachtig ijkpunt.
  Eindelijk waren we van de Habsburgers af, echter, ook van de De Spaanse vlag … en laat ik die nu, ondanks de sobere uitstraling of juist dankzij …, werkelijk nog steeds prachtig vinden!
  In het jaar van mijn afwezigheid schreef ik er al eens uitgebreid over, voor mezelf dan.
  Weet iemand of die vlag nog ergens te koop is?
  Of moet ik nu juist blij zijn dat hij niet meer wappert?
  Ik denk dat er ´in een reactie´ niet gekopieerd mag worden vermoedelijk vanwege auteursrechten, dus ik kan hem helaas hier niet laten zien.

 12. @ Judge, ja die vlieg hè, die is zwaar uit de mode denk ik, als er nog jongeren zijn die er überhaupt ooit van gehoord hebben, denk ik tenminste …
  Ik zie ze wél al puzzelen: ´Spaanse vlaai´, nee … , vloot, misschien! …, vloed? … hmmm, vliegvakantie! … nee, ook niet, enzovoorts.;)
  Er zijn tegenwoordig ´effectievere middelen´ in ruime mate voorhanden, dat schat ik zo in …
  En dan die vlag, ik las mijn eigen woorden terug en zag toen pas de ´incompleetheid´ die ik vanmiddag, waarschijnlijk weer eens ´vol´ van die vlag …, niet zag, óf het is een milde vorm van niet consistente dyslexie natuurlijk.
  Ik bedoel natuurlijk de vlag van de/der ´Spaanse Nederlanden´ … onovertroffen in eenvoud en op één of andere manier voor mij persoonlijk aantrekkelijk, ik weet ook niet waarom, wedden dat ´fabervlaggen´ die niet heeft;)!
  Ik had het er eens met vrienden over (geschiedenisfanaten), de meeste zijn er (waarschijnlijk terecht) niet van onder de indruk, ´helemaal niet´ soms.
  Ik ben al een leven lang bezig om van de huidige Nederlandse vlag te gaan leren houden, het lukt me niet, dat zal wel aan mij liggen, echt ´vlaggevoelig´ ben ik niet.
  Spaanse voorouders heb ik echter ook zeker niet, tenminste dat denk ik toch …
  Dus, ondanks die voor mij persoonlijk onaantrekkelijke ´Nederlandse vlag´, wél ´Lang leve het Plakkaat van Verlatinghe´!
  Dat we er nog lang van mogen profiteren!

  • Hahaha…., hij is weer mooi Skriks ik lig in een deuk.
   Mijn hemel een vlag van 1442 Habsburgse Nederlanden – 1543 Zeventien Provinciën en 1585 Spaanse Nederlanden tot 1713.
   Ik heb mij vanwege het jaar van ‘van Brederode’ vorig jaar intensief bezig gehouden met de 80 jarige oorlog, maar de toen geldende vlag is mij geheel ontgaan tijdens het geweld waarin ik mij bevond, bij de strijd om Haarlem en Alkmaar waar ik mij toen zoveel mogelijk toe beperkte.
   Er is nog veel werk voor mij aan de winkel besef ik mij nu, maar hier is de juiste vlag alvast …., toch?:
   https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Low_Countries.svg

 13. @ Judge, klopt dat is hem, interessant is trouwens de verwarring tussen het ´Andreaskruis´ en het ´Bourgondisch kruis´.
  De twee rode knoestige takken moeten in de geschiedenis sidderingen hebben veroorzaakt bij diegenen die de Spaanse troepen aan of voorbij zagen komen.
  Eigenlijk is het op zijn minst bijzonder te noemen dat ´symboliek´ tot zulke krachtige gevoelens kan leiden bij de mens, vindt U niet?
  Twee knoestige takken die een beetje lijken op een vroege vorm van ´Nato-draad´, meer is het toch niet.
  En dan toch nog even die Spaanse voorouders waar ik nogal badinerend over deed, die hebben op hun beurt toch ook nog krachtige sporen nagelaten.
  In een regio waar ik ooit werkte kwam ik eens een visserman tegen, we kletsten wat en zoals dat gaat tussen mannen, we vlogen ongegeneerd van het ene onderwerp naar het andere en eindigden bij moedervlekken …
  Verzin maar eens zo´n einde. Waarom waren die vlekken nu tóch interessant? Wel, de man had zelf een aantal diepliggende moedervlekken op zijn borst die hij me ter plaatse liet bewonderen, ze waren nauwelijks zichtbaar eigenlijk, tenminste dat vond ik.
  Een arts in het ziekenhuis, waar hij voor iets totaal anders kwam, waren ze echter wél opgevallen.
  Die bewuste arts deed toevallig onderzoek naar die ´vlekken´ en je raad het nooit … de oorsprong van die specifieke vlek lag bij de Spanjaarden die de stad waar zijn familie woonde ooit hadden belegerd!
  Hem werd overigens geadviseerd om ze te laten verwijderen terwijl ze ook hemzelf nauwelijks waren opgevallen en al helemaal niet kwaadaardig leken.
  Altijd en overal vermengen mensen zich, dat is welhaast onvermijdelijk.

Comments are closed.