Mooi jaar voor Cinema Zevenskoop

0

Den Helder – Voor Cinema Zevenskoop was 2017 een mooi jaar, zo blijkt uit het jaarverslag. Het aantal bezoekers nam met 3,5 procent toe, er waren meerdere speciale voorstellingen en op momenten dat er geen filmvertoning is, weten steeds meer organisaties het oude Rialto te vinden voor huur van de zaal.

Er werd in 2017 ook weer veel voor en met de scholen gedaan. Zo waren er 5 voorstellingen in het kader van ‘Movie aan Zee’, kwam de Weekendschool langs, vonden er in de zaal repetities en uitvoeringen plaats van de eindmusical van basisscholen en vertoonde Scholen aan Zee ook eigen filmpjes op het grote doek. Andere speciale activiteiten waren onder meer de podiumdag van de Waddenacademie, een lezing met Erik Scherder en een benefietvoorstelling voor het Hospice.

Het totaal aantal bezoekers kwam in 2017 uit op 12.249. La La Land was met 572 bezoekers de best bekeken film, voor Lion (563) en Moonlight (502).