Niet schrikken van het Kinderfeestbeest

0

Den Helder – Ook dit jaar vindt weer het Kinderbeestfeest plaats. De rit, begeleidt door tal van hulpdiensten, start op vrijdag 1 juni om 16.00 uur bij het ziekenhuis. Wie rond die tijd dus veel politie, brandweer en ambulances ziet hoeft niet te schrikken, dit keer is het voor iets leuks.

Kinderbeestfeest is een jaarlijks terugkerende avond voor langdurig zieke en gehandicapte kinderen en vindt plaats in Artis Amsterdam Zoo. Ook dit jaar vertrekken er, op vrijdag 1 juni, ongeveer 22 routes via de weg vanuit verschillende instellingen. Deze routes rijden allemaal met begeleiding van politie en Kmar en met gebruik van (indien mogelijk) de optische en geluidssignalen. Waar nodig zal het verkeer worden stilgezet om de colonnes ongehinderd te laten passeren.

In Noord-Holland boven het Noordzeekanaal kun je de colonnes tegenkomen op de N99 – A7 – A8 – A9 – A10 en andere grote doorgaande wegen. De meeste routes vertrekken tussen 16.00 en 16.30 uur en komen rond 17.30 aan in Amsterdam. Terug vertrekken ze tussen 21.00 en 21.30 vanaf Artis. Houd hier rekening mee als je rond deze tijden de weg op gaat.

Kom je de optocht tegen, pas snelheid en rijgedrag dan aan en volg de aanwijzingen van de begeleidende motoragenten op. Veel zwaailichten en sirenes, maar is dus niets aan de hand (maar ga wel aan de kant!). De brandweer Den Helder rijdt met twee brandweerwagens mee.