Ole Hoogsteden (speler Den Helder Suns) komt thuis in woning van aluminium

4

Den Helder – In heel Den Helder waren de laatste dagen de rollen aluminiumfolie erg schaars. Een ludieke actie van de teamgenoten van Den Helder Suns-speler Ole Hoogsteden zorgde ervoor dat bij veel winkels geen enkele rol meer was te krijgen.

Hoogsteden, van oorsprong Rotterdammer, gaat op avontuur in Den Helder. Voor het eerst op zichzelf en dan onder de Rotterdamse vleugels vandaan in het verre Den Helder. Tijd voor een welkomstactie moesten zijn mede-basketballers hebben gedacht, toen Hoogsteden op bezoek was bij zijn ouders in Rotterdam. Het idee van het aluminium ontstond al snel, volgens Tom Koopman; “Wij zijn als een bezetene overal folie gaan halen! Nu bijna nergens meer te krijgen, sorry”, zegt hij met een glimlach op zijn gezicht.

Niet alleen Koopman, maar bijna het complete Suns team en andere behulpzamen uit de basketbalwereld hadden de grootste lol bij het inpakken van de woning. Van wattenstaafje tot koelkast (inclusief inhoud), van muntstuk tot vuile was, werkelijk alles in de woning werd voorzien van een laagje aluminium. Zo’n 115 rollen folie en honderd werkuren later leek de woning volgens Alex Laurent wel een museum; “We kunnen wel geld gaan vragen voor een bezichtiging”, grapte hij lachend.

Sprakeloos
Hoogsteden kon de ontgroening wel waarderen, maar was vooral sprakeloos en onder de indruk. Zondagmiddag kwam hij thuis van een weekend bij zijn ouders in Rotterdam. Een weekend dat hij zich nog lang zal heugen, dankzij zijn teamgenoten slaapt hij voorlopig in een klein museum.

4 REACTIES

  1. Constatering dat het er echt niet uit ziet en een goed voorbeeld hoe je onnodig het milieu belast. Dit verdwijnt rechtstreeks weer in de bak. Gebruik je verstand eens nuttig.
    Kan me alleen voorstellen dat je onder de indruk bent dat van het menselijk brein zo beperkt gebruik gemaakt kan worden. En een museum hebben ze nog nooit bezocht gezien de reactie!

  2. Ik denk te weten gezien het interrieur dat de locatie Duinroosstraat is. Correct me if i am wrong.

Comments are closed.