Onderhoud aan Kooybrug en Balgzandbrug

3

Den Helder – Rijkswaterstaat voert in de nachten van 22 tot en met 24 mei onderhoud en inspecties uit aan de Kooybrug en de Balgzandbrug (N99). De onderhoudswerkzaamheden betreffen de afsluitboominstallaties, camera’s en verkeersseinen. Tijdens de inspecties wordt onderzocht in welke conditie de bruggen verkeren. Beide bruggen zijn tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten, weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd van maximaal 30 minuten.

“Op basis van de inspecties bepalen we welk onderhoud, vervanging of renovatie benodigd is om ook in de toekomst de veiligheid en bereikbaarheid voor de (vaar)weggebruiker te waarborgen”, zo laat Rijkswaterstaat weten. “Dit betreft zowel de constructieve onderdelen, maar ook het wegdek en de installaties.”

In verband met de werkzaamheden is de Kooybrug in beide richtingen afgesloten van dinsdag 22 mei 23.59 uur tot woensdag 23 mei 05.00 uur. Ook de parallelweg is dan afgesloten.
• Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder.
• Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.
• Verkeer vanaf de N9 (Alkmaar) wordt omgeleid via de N248 en N249 richting Den Oever.

De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 23 mei 23.59 uur tot donderdag 24 mei 05.00 uur. Ook de parallelweg is dan afgesloten.
• Verkeer vanaf N99 (Helderse kant) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar de A7 omgeleid richting Den Oever.
• Verkeer vanuit Den Helder wordt via de N9 en N248 naar de A7 omgeleid richting Den Oever.
• Verkeer vanaf N9 (Alkmaar) wordt via de N248 en A7 omgeleid richting Den Oever.
• Verkeer vanuit A7 (Friesland) wordt via A7, N248, N9 omgeleid richting Den Helder.
• Verkeer vanuit A7 (Amsterdam) wordt via N248, N9 omgeleid richting Den Helder.

Lokaal verkeer wordt via borden langs de weg geleid naar de bovengenoemde omleidingsroutes.

Hinder beperken
Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo bundelen we onze werkzaamheden in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats wanneer er minder verkeer op de weg is. Daardoor kunnen de bruggen beide dagen vóór de ochtendspits weer open voor verkeer.

Veel bruggen en viaducten in Noord-Holland stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Om deze in goede conditie te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig onderhoud uit. Met de inspectie onderzoeken we de staat van het object. Op basis hiervan bepalen we welk onderhoud, vervanging of renovatie benodigd is om ook in de toekomst de veiligheid en bereikbaarheid voor de (vaar)weggebruiker te waarborgen. Zo werkt Rijkswaterstaat aan een veilig en bereikbaar Nederland. Over weg én water.

Meer informatie
Aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl.

3 REACTIES

  1. Die kooyhaven zal zijn nut in de toekomst bewijzen. Er verandert veel en heel snel.

Comments are closed.