DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Onvergetelijke trainingsstage ZV Noordkop Waterpolo in Montenegro

Den Helder – 36 Leden van Zwemvereniging Noordkop zijn onlangs voor het eerst in de historie van de vereniging op buitenlandse trainingsstage naar Montenegro geweest. Zes dagen leven als een topsporter in 1 van de beste waterpololanden van de wereld. Hier worden de Olympiërs van de toekomst getraind en gecoacht. “Hier kan onze jeugd alleen maar van dromen!”, aldus ZV Noordkop.

In de afgelopen zeven maanden heeft de jeugd heel veel sponsoracties georganiseerd, veel lokale ondernemers hebben de jeugd gesponsord, zodat iedereen de kans heeft gehad om mee te gaan op deze speciale trainingsstage. “Hiervoor zijn wij iedereen onwijs dankbaar, omdat sport heel belangrijk is in de opvoeding van de jeugd.”

Onder deskundige leiding van oud-international Zoran Stanisic van Power Swim Holland heeft de jeugd in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar negen trainingen van 2,5 uur gevolgd in het prachtige buitenbad van Herceg Novi en in het binnenbad waar de jeugd van VK Jadran, de plaatselijke club, traint en in de sportzaal, waar de tactieken werden getraind en de warming up werd verzorgd. Het was hard werken, de jeugd heeft heel veel bijgeleerd en de aanwezige trainers/coaches ook van de professional Zoran Stanisic.

Messi en Ronaldo
Er is een aantal trainingen verzorgd door Branko Mitrovic, de hoofdtrainer van Power Swim Holland en speler van MNC Dordrecht en een Heren 1 speler van VK Jadran Nikola Brkic. Indrukwekkend om te zien hoe deze topspelers waterpolo beoefenen en waar de jeugd mee mocht oefenen in het water. Deze spelers zijn voor ons waterpoloërs de Lionel Messi en Cristiano Ronaldo van het waterpolo. Naast alle trainingen was er ook ruimte voor ontspanning in de vorm van culturele uitstapjes om iets van het mooie land Montenegro te zien. “Wat is het daar mooi, groen, heuvelachtig en rustig, ongelofelijk, we hebben allemaal onze ogen uitgekeken.”

“Met twee verschillende boottochten hebben wij rondom de baai van Kotor gevaren, naar de Blue Cave, waar prachtig helder blauw water te zien was en de jeugd heeft de 1300 treden van de baai van Kotor beklommen om vervolgens een adembenemend uitzicht te hebben over de hele baai. Iedereen is uiteindelijk boven gekomen, ook een aantal geblesseerden, want we zijn met zijn allen en we komen met zijn allen boven. Een mooi staaltje teamwork, want zoveel teams hebben de top niet bereikt, wij waren de 4e en de allerjongste groep.”

Hoogtepunten
Een van de hoogtepunten van onze stage, was het bezoeken van twee wedstrijden van het kampioenschap van Montenegro, VK Jadran. De club die ons heeft verwelkomd in Montenegro speelde tegen Budva om dit kampioenschap. “De laatste beslissende wedstrijd werd gewonnen door VK Jadran, onze jeugd en begeleiders maakten er een feestje van op de tribune, iedereen op de tribune keek zijn ogen uit. De wedstrijd werd uitgezonden op de tv in Montenegro en daar waren wij in beeld. Tevens werden we in de krant genoemd met een compliment waar wij als hele kleine vereniging in Den Helder best trots op kunnen zijn. De voorzitter van VK Jadran, Milos Mracevic gelooft dat iedereen naar ons kan kijken als het gaat om de energie en liefde die wij in het waterpolo brengen. Een compliment die wij allemaal in onze zak kunnen steken!”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: