Recordaantal boten naar Texel na afloop theatervoorstelling

16

Den Helder – De Texelaars zijn dit jaar enorm blij met het aanbod voor het nieuwe theaterseizoen in de Kampanje. Zo blij dat er maar liefst tien boten na afloop van een voorstelling extra naar Texel varen.

De Teso zet een extra boot in na de voorstellingen van Paul de Leeuw (13/10), Golden Earring (23/11), Slagerij van Kampen (12/1), Brigitte Kaandorp (16/2), Evita (19/2), Single Camping (13/3), Simon & Garfunkel (15/3), Thomas Acda (16/3), Bert Visscher (27/3) en Youp van ’t Hek (2/5). Dat is volgens de schouwburg een record. “Nog niet eerder in de Kampanje geschiedenis varen er zoveel boten.”

Bij meer dan 75 belangstellenden per voorstelling overlegt de Kampanje met de TESO of het mogelijk is of een extra boot vaart vanaf Den Helder naar Texel na afloop van de voorstelling. Voor bovenstaande voorstellingen is nog plek voor de liefhebber, maar Youp is uitverkocht.

16 REACTIES

 1. Wat draagt de gemeente Texel bij aan de verliesgevende Kampanje?

  • Haar inwoners? Als het slecht zou gaan met Ecomare hoeven wij als gemeente Den Helder toch ook niet bij te dragen…

   • Mijn punt is, dat de Helderse bevolking altijd maar weer moet bijleggen in de onbetaalbare ambities van de gemeente Den Helder waaronder uiteraard de schouwburg. De Texelse bevolking profiteert daar van om met scheepsladingen tegelijk over te varen. Dat doen Texelaars met van alles en nog wat, maar ondertussen wel afgeven op die overkanters. Bèh, bèh, begrijp je wel Dram.

    • @strandloper Ik snap je wel in de eerste zin, dat is het lot wat we moeten dragen helaas, het begrijpen in de 2de wordt lastiger.
     Mijn ervaring met Texelaars is meestal wel positief het zijn niet allemaal eenkennige dikkoppige schapekoppen 😉

    • Afgeven op overkanters? Ik heb op een Facebook-groep over Den Helder één keer iets over Texel vermeld, een leuk weetje in relatie tot Den Helder. Erg leuk, informatief en fris. Ik werd meteen bekogeld met een nucleaire shitstorm zoals alleen ratten die kunnen bedenken. Dus: hand in eigen boezem steken. Jouw punt is helaas geen punt.

  • De gemeente Texel draagt 75 belangstellenden per boot bij Strandloper en de vraag rijst dan: “wie dekt de rest van de kosten van die – grotendeels lege – heen en weer varende boot”.
   Volgens mij is het vullen van de zalen om ‘moverende redenen’ op het moment van groter belang, dan het uiteindelijke verlies dat er ongetwijfeld weer geleden gaat worden.

  • Idd @strandloper laten we ook zeggen dat het positief is dat de eilanders onze kant opkomen om een theater voorstelling te zien.
   Loopze verder!

 2. Merkwaardig artikel. Teso zet niet 10 boten in ! Teso zet 10 keer een extra overtocht in !

  • 1.2.boot per maand. Maar…. Dit artikel doet het wel voorkomen, dat de schouwburg zo fantastisch zou draaien. 10 boten per jaar… bij 75 belangstellenden WOW !!! dat is minimaal 750 bezoekers per jaar aan deze fabriekshal.

  • Klopt het is helemaal geen Wereldnieuws. Ze hebben het ook gedaan met Kotters.

 3. enige wat ik niet helemaal vat is “dit jaar” in het stukje, alleen Paul de Leeuw (13/10), Golden Earring (23/11) is in dit jaar, de rest vernoemd is allemaal 2019…..

  • Daar heb je wel meer last van RB. Er staat “nieuwe theaterseizoen”.

Comments are closed.