Redelijk rustige luilak in Den Helder (update)

8

Den Helder – Luilak lijkt, voor zover op dit moment (7.30 uur) bekend redelijk rustig te zijn verlopen in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp. De politie en handhavers van de gemeente zijn wel de hele nacht op straat geweest, maar vooral uit preventief opzicht. Veel jongeren zijn aangesproken en ook werden de nodige spullen in beslag genomen, maar van ernstige ongeregeldheden was geen sprake.

“In de nacht van 19 mei hebben we een grote hoeveelheid wit poeder onderschept”, meldt de politie van Den Helder via Facebook. “De substantie dient nog verder onderzocht te worden maar het vermoeden is dat het hier gaat om bloem. Daarbij zijn er ook andere goederen in beslag genomen onder verdachte omstandigheden. Luilak is bedoeld om je medemens vroeg wakker te maken, niet om andermans goederen te vernielen of te besmeuren…”

“Zojuist de hele nacht toezicht gehouden in verband met luilak. Tientallen jongeren preventief aangesproken. Ook na meldingen verschillende dingen aangetroffen met als doel vernieling/besmeuring. Ee aantal ouders is wakker gebeld”, aldus Handhaving van de gemeente op Twitter.

Op de social media valt het nog mee met berichten over Luilak, al meent Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee dat het best wat vroeger mag beginnen: “Belletjetrek om half 7. Is de luilakker dan niet een beetje een #luilak?”, vraagt ze zich af op Facebook. Joy Schuite reageert ook op het ‘feest’: “Luilak in de Emmastraat. Enkel herrie maken is voldoende, ramen onderkliederen doen wij niet. De herrie maakt sommige buren boos, maar daar hebben wij deze ochtend even geen boodschap aan. Zij boffen dat hier niemand in een auto zit te toeteren, zoals verderop in de stad te horen was.”

Dit bericht zal in de loop van de dag worden bijgewerkt. Heeft u nog berichten over het verloop van Luilak, laat het ons weten!

8 REACTIES

  1. “De politie en handhavers van de gemeente zijn wel de hele nacht op straat geweest”
    ook maar allemaal onderscheiden dan voor het eens uitoefenen van de betaalde baan…..

  2. complimenten aan de jeugd de opvoeders en de handhavers..slaap lekker

    • zou ik zeggen draag ze voor voor een lintje omdat ze hun taak eens naar behoeven hebben gedaan…… en dat slapen komt wel goed, doen ze namelijk de rest van het jaar wel weer…..

  3. Ook mijn complimenten aan de jeugd, handhavers van de gemeente en de politie. Goed werk!

Comments are closed.