Succesvolle regiokampioenschappen voor zwemmers Zeemacht

0

Den Helder – Een tiental wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht kwam dit weekeinde in actie bij het eerste deel van de Regionale Kampioenschappen in Amersfoort. Deze kent dit jaar door samenvoegingen met de regio’s Amsterdam en Utrecht een ijzersterke bezetting, inclusief nationale toppers als Kira Toussaint en Arno Kamminga.

Michael van der Wal wist het goud te behalen op de 50 meter rugslag en zilver op de 50 vlinderslag en 100 meter rugslag. Emma Riemers zwom in spannende duels naar het goud op de 50 meter en 100 meter vrije slag. Liam Wesemann behaalde het brons op de 200 meter schoolslag en Jip Duursema behaalde het brons op de 50 meter vlinderslag. Collin Schouten zwom de NJJK limiet op de 400 meter vrije slag. Persoonlijke records waren er verder voor Nicole Nelissen en Liam Boon.

Na haar winst op de eerste dag op de 200 vrij zwom de Julianadorpse Amber van der Kruk op de tweede dag van de Para World Swimming Series in het Italiaanse Lignano Sabbiadoro een nieuw persoonlijk record op de 200 meter wisselslag.